Marketing Report
10 uitgevers van huis-aan-huiskranten starten advertentieplatform HYPR nieuws

10 uitgevers van huis-aan-huiskranten starten advertentieplatform HYPR

Tien uitgevers van huis-aan-huiskranten zijn gestart met een landelijk hyperlokaal advertentieplatform onder de naam HYPR. De focus is op de digitale uitgaves waarbij het gaat om circa 200 titels. Op verzoek worden naast de digitale advertenties ook landelijke reclames van de printuitgaves verkocht.

Het gaat om Koninklijke BDU, Uitgeverij Telstar Media, Rodi Media Groep, Kontakt Mediapartners, BrugMedia Groep, Enter Media, Uitgeverij Verhagen, Achterhoek Nieuws, Regio Bode en Uitgeverij Starters Pers.  

Het bedrijf werkt met een shared servicemodel waarbij de diensten onder de participerende uitgevers zijn ondergebracht. De sales zelf doen medewerkers van HYPR.

Naast Ad Local

Het initiatief staat naast Ad Local van DPG Media dat als landelijk (print) verkooploket voor 51 uitgevers met 250 huis-aan-huiskranten werkt. Deze titels waren voor het grootste deel in het verleden onderdeel van DPG Media. Als gevolg van de verkoop was er destijds een afspraak gemaakt met DPG Media dat deze de landelijke printverkoop zou blijven doen. Deze afspraken lopen grotendeels in 2023 af.

HYPR is onderdeel van de uitgevers zelf en zegt desgevraagd tegenover Marketing Report er van overtuigd te zijn dat er op termijn één landelijke partij zal zijn voor de huis-aan-huis-kranten, zowel voor digitaal als print.

Via HYPR kunnen landelijke adverteerders en bureaus zowel de digitale platformen als op verzoek printuitgaves van deze huis-aan-huisuitgevers in Nederland inschakelen. HYPR is opgericht door een collectief van grote zelfstandige uitgevers om hyperlokaal adverteren via de lokale platformen van huis-aan-huis uitgevers te faciliteren.

Robert Franke, managing director HYPR: “Het unieke van HYPR is dat een groot deel van de uitgevers tevens aandeelhouder is. Hierdoor is er geen ander belang dan hyperlocal advertising uit te dragen. Met HYPR kunnen we invulling geven aan de stijgende behoefte hieraan bij landelijke adverteerders en bureaus. Naast het grootste mediumbereik in print, met bijna acht miljoen lezers, kan nu ook lokaal getarget digitaal bereik worden ingezet via de websites en nieuws-apps van de huis-aan-huisuitgevers.”

Lokaal nieuws belangrijker

Robert Franke: ”Betrouwbaar lokaal nieuws is steeds belangrijker aan het worden, niet alleen via print maar ook digitaal. Vele oorzaken liggen daaraan ten grondslag, maar feit is dat men zich - naast de dagelijkse boodschappen ook voor grote aankopen - veel meer lokaal aan het oriënteren is dan voorheen. De kracht van lokaal nieuws zien we ook terug in de recente onderzoeken van onder andere GFK en Kantar; daarin scoort het medium huis-aan-huis steevast het hoogst als het gaat om bereik, lokale binding en relevantie.”

www.hypr.nl

Lees ook:

[Vacatures] HYPR zoekt een Sales Manager

22-08-2023 | 10:35:00
HYPR is per direct op zoek naar een: Sales Manager Ben jij een gedreven Sales Manager met ervaring in de mediawereld en heb je een passie voor het jagen op nieuwe kansen? Begint voor jou de lol ook pas bij een “nee”? Ken jij het speelveld van landelijke adverteerders en bureaus? En ben jij er ook van overtuigd dat lokale media allesbehalve suf zijn?! Dan willen wij graag met jou in gesprek!HYPR is per direct op zoek naar een Sales Manager

[Vacatures] HYPR zoekt een Digital Accountmanager

17-08-2023 | 11:03:00
HYPR is per direct op zoek naar een: Digital Accountmanager  Ben jij een gedreven digital accountmanager met ervaring in de mediawereld en heb je een passie voor het jagen op nieuwe kansen? Begint voor jou de lol ook pas bij een “nee”? Ken jij het speelveld van landelijke adverteerders en Mediabureaus? En ben jij er ook van overtuigd dat lokale media allesbehalve suf zijn?! Dan willen wij graag met jou in gesprek!

HYPR neemt ToLocal over

28-03-2023 | 05:55:00
HYPR heeft ToLocal heeft overgenomen. ToLocal is in 2014 opgericht en werkt direct samen met mediabureaus, reclamebureaus en adverteerders

Azerion voegt 179 titels van hyperlokale advertentieplatform HYPR toe aan portfolio

31-01-2023 | 19:39:00
Azerion gaat samenwerken met het hyperlokale advertentieplatform HYPR. Voor adverteerders betekent dit de mogelijkheid om via het groeiende netwerk van beide bedrijven lokaal te adverteren bij diverse Nederlandse gemeenten

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.