Marketing Report
1500 bezoekers voor eerste editie metaverse festival MET AMS nieuws

1500 bezoekers voor eerste editie metaverse festival MET AMS

De eerste editie van MET AMS was met 1500 bezoekers een groot succes. De organisatie kijkt tevreden terug op vier dagen MET AMS. Tijdens MET AMS konden bezoekers zich volledig onderdompelen in de onderwerpen metaverse, NFT en Web 3.0. Bekende merken als Azerion en Magnum, culturele instellingen zoals NXT Museum en Fabrique des Lumières en agencies als Mobiquity en GoSpooky maakten onderdeel uit van MET AMS. Maar ook metaverse pioniers als het Nederlandse Hodl, Stage 11 en CyberKongz deelden het conferentie podium met bekende namen zoals kunstenaar Dadara en YouTuber en crypto-ondernemer Kwebbelkop. Allen deelden hun visie op en ervaringen met de onbegrensde mogelijkheden van de metaverse.

Organisator Rik Woldring: "We hebben met deze eerste editie van MET AMS laten zien dat de metaverse enorm veel potentieel biedt om kunst, cultuur en ondernemerschap met elkaar te verbinden. Het is ons gelukt om grootscheeps kennis te delen, OGs van over de hele wereld te inspireren en Amsterdam het kloppend hart van de internationale metaverse community te laten zijn. Onze dank gaat uit naar alle bezoekers, sprekers, sponsoren en vrijwilligers."

De metaverse als onontgonnen gebied

Het festival trok een breed internationaal publiek en maakte voor hen inzichtelijk wat de komst van het metaverse gaat betekenen voor onderwerpen als kunst, muziek, mode en duurzaamheid. Zodoende kwam een bont gezelschap van designers, developers, kunstenaars, artiesten, ondernemers, investeerders, grote en kleine merken van over de hele wereld samen op het Westergasterrein in Amsterdam. “De metaverse is onontgonnen gebied. Dat biedt oneindig veel kansen voor zoveel verschillende werkvelden en expertises. Iedereen is enthousiast en leergierig. Het is digitaal pionieren en dat merk je aan de levendige vibe.” vat mede-organisator zijn terugblik op MET AMS samen.

MET Buitenland

Het festival was de eerste in zijn soort en speelde zich met dit succesvolle debuut meteen in de kijker bij andere organisatoren in andere landen. Het concept combineerde een inhoudelijke conferentie met een scala aan culturele side events en een nachtprogrammering. “De metaverse en alles wat daarbij komt kijken gaat in de toekomst impact hebben op iedereen zijn leven. MET AMS heeft laten zien dat het onderwerp metaverse met de juiste insteek een grote massa kan aanspreken. We gaan dit concept daarom ook internationaal doorontwikkelen.” Naar welke landen MET AMS uitbreidt, kan nog niet bekend gemaakt worden.

www.met-ams.xyz

Uitgelicht





Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief