Marketing Report
4NG neemt Netvlies over

4NG neemt Netvlies over

Digitaal bureau 4NG neemt Netvlies over, specialist op het gebied van end-to-end digitale oplossingen. Naast hun technologische kennis op het gebied van Drupal, WordPress, Symfony en Sylius voegt 4NG met Netvlies ook strategische kennis en marketing-ervaring toe aan het aanbod. 

De overname van Netvlies betekent voor 4NG de grootste overname die het gedaan heeft tot nu toe. De bedrijvengroep, die met een buy-and-build-strategie ambitieuze groeiplannen verwezenlijkt in Nederland, groeit met de toevoeging van de 50 personeelsleden van Netvlies tot 200 werknemers. 

4NG voegt met de overname niet alleen veel technologische en strategische kennis toe aan hun groep bedrijven. Omdat het digitale bureau zich wil richten op de local heroes en die van begin tot eind wil begeleiden op digitaal gebied, is ook de geografische ligging van Netvlies mooi meegenomen. Met de overname van het bedrijf in Breda is 4NG in bijna heel het land vertegenwoordigd. 

Ton Renes, CEO van 4NG: "Het belangrijkste voor ons is dat we met Netvlies direct een heel goede klik hadden op managementniveau. Dat is voor ons erg belangrijk omdat we niet zomaar bedrijven overnemen om er vervolgens onze werkwijze in door te drukken. We willen juist samen doorondernemen met het management van Netvlies. Zij participeren ook in 4NG. Daarin is Netvlies' ruime ervaring, uitgebreide kennis en bijzondere bedrijfscultuur waar innovatie hoog in het vaandel staat, essentieel. Met de andere bedrijven onder onze vleugels kunnen we nu alles, van backend tot marketingcampagne."

Voor Renes is de overname van Netvlies ook een teken dat de buy-and-build strategie succesvol is voor 4NG. Het bedrijf wil de komende jaren groeien naar 500 medewerkers. Eind 2020 zette 4NG nog een stap met de overname van Arlanet, in de Benelux een top drie speler op gebied van Episerver en Umbraco.

Netvlies is op meerdere vlakken een toonaangevend bedrijf in de wereld van digitale bureaus. Zo stond het in 1997, tijdens zijn oprichting, bekend als het jongste bedrijf van Nederland. De drie oprichters zaten nog op de middelbare school toen ze het bedrijf oprichtten en aan de slag gingen als websitebouwers. Nadat ze zich op jonge leeftijd hadden gevestigd als technisch pioniers, gingen ze ook op strategisch niveau oplossingen bieden voor bedrijven die online wilden gaan. Sinds enkele jaren verzorgt Netvlies daarnaast ook SEO, SEA en contentmarketing, wat het een one-stop-shop voor online oplossingen maakt.  

Jochem Vlemmix, directeur Netvlies: "4NG wil het beste full-service digitale bureau zijn. Dat willen wij ook. We zijn een middelgroot bureau in de wereld van online oplossingen en zouden het met onze huidige, autonome groei prima redden. Willen we echter meedoen met de top vijf bureaus dan moeten we de groei versnellen. Samen met 4NG kunnen wij verder een voorsprong nemen en hebben we toegang tot bredere ondersteuning op gebieden als recruitment, finance, ISO en aanbestedingen. Tevens kunnen we gebruik maken van hun detacheringstak om grote opdrachten op te vangen. Door de landelijke naamsbekendheid komen we nu ook breder op de radar. Het totaalplaatje was belangrijk voor ons. We zochten een uitdaging, geen exit. Netvlies blijft dan ook bestaan als zelfstandig label waarin we zelf blijven ondernemen en waarmee we participeren in 4NG. Door ons aan te sluiten bij de groep van 4NG kunnen we onze ambities samen waarmaken."

Niet alleen als digitaal bureau is Netvlies toonaangevend, het is ook een trendsetter in de manier van ondernemen. In 2010 begon het als één van de eerste bedrijven in Nederland te werken via de Scrum-methode, iets waarin het bedrijf nog altijd geldt als autoriteit. Datzelfde geldt voor het principe van een zelfsturende organisatie, dat Netvlies in 2012 adopteerde. De platte bedrijfsstructuur zonder managementlagen wordt met veel succes en tevredenheid toegepast. Het levert Netvlies regelmatig uitnodigingen op voor lezingen over heel de wereld en inspireert ook 4NG om te kijken hoe dit navolging kan krijgen binnen de organisatie van de bedrijfsgroep.

www.4ng.nl
www.netvlies.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief