Marketing Report
[4orange Case] Over Morgen biedt aan de hand van data inzicht in de drive van wijken om te verduurzamen

[4orange Case] Over Morgen biedt aan de hand van data inzicht in de drive van wijken om te verduurzamen

In samenwerking met onze partner 4orange publiceren wij een aantal cases, deze keer over Over Morgen.

Adviesbureau Over Morgen werkt aan een duurzame leefwereld met een integrale aanpak op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en energietransitie. Steeds vaker signaleerden zij dat overheden worstelen met de aanpak om gemeentes verder te laten verduurzamen.

Tabitha Mann, verantwoordelijke bij Over Morgen voor participatie- en communicatievraagstukken:  “De conclusie was al snel dat de huidige aanpak moest worden geoptimaliseerd. Het feit dat een woonblok qua kenmerken voldoet als een ideaal project om te verduurzamen, wil niet zeggen dat de bewoners van zo’n wijk hier enthousiast over zijn. Er moest dus een aanpak worden bedacht die bewoners op voorhand erbij betrekt en hen motiveert om het belang en de voordelen van verduurzaming in te zien. En hieraan hun medewerking te verlenen.” Met dit doel zocht Over Morgen de samenwerking met 4orange.

Co-creatie-aanpak

In gezamenlijkheid werd gekeken naar de mogelijkheden om op zoek te gaan naar bepaalde kenmerken, waarmee de bereidheid van bewoners om deel te nemen aan bijvoorbeeld bijeenkomsten zou worden verhoogd. Deze eerste resultaten werden daarna getoetst en verder gefinetuned. Zo ontstonden de volgende profielen, allen met hun eigen relatie tot verduurzaming:

Resultaten

Het toepassen van deze specifieke profielen levert zichtbaar betere resultaten op. Door de communicatie beter af te stemmen op de aanwezige profielen, stijgt de bereidheid om te participeren vanuit de bewoners aanzienlijk. Over Morgen ging nog een stap verder en ontwikkelde zelfs een tool waarin deze uitkomsten direct beschikbaar zijn voor overheden zoals gemeentes.

Meer weten?

Neem contact op met Joyce Lopulalan van 4orange of met Tabitha Mann van Over Morgen.

www.overmorgen.nl
www.4orange.nl

Lees ook:

[4orange Case] Allshoes transformeert tot datagedreven marketingonderneming

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.