64 procent folderlezers combineert papier en digitaal

64 procent folderlezers combineert papier en digitaal

Nederlanders lezen graag reclamefolders. Het totale bereik van zowel de papieren als de digitale folder is maar liefst 18,9 miljoen. De afgelopen zes jaar is het aantal ‘dubbellezers’gestegen van 25 naar 64 procent. Dat blijkt uit Het grote folderonderzoek 2024 uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Publitas en De Reclamefabriek.

Folders zetten aan tot actie

Nederlanders zijn gek op aanbiedingen en 87 procent van de lezers komt in actie naar aanleiding van de folder. Bij maar liefst 51 procent van de lezers bepaalt de folder voor een groot deel het boodschappenlijstje.

Het folderbereik

De papieren reclamefolder wordt nog altijd het meest gelezen. 10,8 miljoen mensen bladeren regelmatig door de folder die elke week op de deurmat valt. De digitale versie van de reclamefolder kent 8,1 miljoen lezers.

Digitaal, papier of allebei

Beide folders worden gelezen om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en om geld te besparen. Nederlanders vinden papieren reclamefolders vooral gemakkelijk, leuk en inspirerend om door te bladeren. De digitale folder lezers zijn vooral geïnteresseerd in aanbiedingen, het vergelijken van prijzen en producten en het besparen van geld.

Nick Steggink, Sales Director bij Publitas zegt: ‘Retailers bereiken met digitale en papier folders deels verschillende doelgroepen, het zijn twee kanalen die elkaar aanvullen.’

Leeftijden van lezers

Opvallend is dat vooral vrouwen de digitale folders bekijken. Ook kijken meer jonge mensen de digitale folder. De papieren folder wordt juist meer gelezen door 55-plussers. Lezers die papieren folders bekijken worden het meest geïnspireerd tot het kopen van producten.

Marieke de Koning, Managing Partner bij De Reclamefabriek: "De folder blijft onverminderd populair. We zien dat de digitale folder een grotere rol speelt bij een jongere doelgroep dan de papieren folder. Maar de papieren folder kan nog zeker niet gemist worden; de groep van 45 jaar en ouder geeft aan de papieren folder echt te gaan missen als deze niet meer beschikbaar zou zijn. Dit aandeel is het grootst onder gepensioneerden."

Keuze voor papier of digitaal

Lezers die alleen de digitale folder lezen (14 procent) geven aan dat het milieu minder belasten (55 procent) en het verminderen van de hoeveelheid papierafval (58 procent) voor hen de belangrijkste redenen zijn om alleen nog maar digitale folders te lezen.

Download hier alle resultaten van het onderzoek

www.markteffect.nl

www.de-reclamefabriek.nl

www.publitas.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[The List] De Reclamefabriek

10-03-2024 | 22:26:00
De Reclamefabriek is een reclamebureau met zo'n 30 gepassioneerde professionals, dat volop inzet op innovatie voor de wereld van morgen

[Interview] Marieke de Koning & Erik van de Kleut over technologie, data en creativiteit bij de Reclamefabriek

31-01-2024 | 14:51:00
[Interview] Marieke de Koning & Erik van de Kleut over de combinatie van technologie, data en creativiteit bij de Reclamefabriek

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.