Marketing Report
ACE spin-out en marketing dataplatform Eyk haalt investering op nieuws

ACE spin-out en marketing dataplatform Eyk haalt investering op

Nog geen twee weken nadat ACE de spin-out Eyk introduceerde, maakt de start-up bekend een pre-seed investering te hebben opgehaald van 650.000 euro.

Eén no-code platform

Eyk optimaliseert data reporting voor marketeers, door cross-channel analyses te versimpelen. Het Eyk-platform gaat officieel live in april, maar de bèta-versie wordt al door meer dan tien merken en agencies gebruikt. 

Alain Odijk, CEO van Eyk: "We zijn op dezelfde manier begonnen als het gerenommeerde Bynder; als spin-out van digital product agency Label A, dat sinds 2021 onderdeel is van het ACE-netwerk. We zijn met Eyk op een missie om digitale marketing naar een hoger niveau te tillen, door alle stappen richting cross-channel data-analyse te integreren in één no-code platform. Zo heb je up-to-date data altijd binnen handbereik, in een eigen cloud, met toegang tot direct toepasbare datamodellen.”

Data-analyse toegankelijker maken 

De investeringsronde werd geleid door Goldfish en aangevuld door Graduate Entrepreneur en verschillende angels uit de markt. Dave Dirks, partner van Goldfish: "We geloven dat Eyk een belangrijke rol kan gaan spelen in data-analyse toegankelijker maken voor marketeers, zodat zij beter, slimmer en efficiënter gebruik kunnen maken van de data uit hun business." Met de pre-seed investering gaat Eyk verder met de doorontwikkeling van de data-tool en wil de start-up groeien naar een klantenbestand van 50+ merken en agencies in 2023.

Naast de huidige investeerders blijft ook ACE actief betrokken bij Eyk, als gebruikers maar ook als adviseurs. Met twaalf gespecialiseerde agencies in branding, tech en innovatie helpen zij Eyk bij het delen van marktinzichten en met het ondersteunen van de officiële lancering in april.

www.eykdata.com

www.goldfish.global

www.thisisace.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief