A.S. Watson Benelux kiest GroupM

A.S. Watson Benelux kiest GroupM

A.S. Watson Benelux heeft GroupM (MediaCom) gekozen als mediabureau per 1 februari 2023. Dat is de uitkomst van een internationaal pitchtraject dat begin 2022 van start ging. Dit heeft tot gevolg dat A.S. Watson afscheid neemt van zijn huidige mediabureau Mediabrands.  A.S. Watson werkte sinds 1 april 2022 met Mediabrands samen.

Drie jaar

Het contract met GroupM (MediaCom) dat onderdeel is van WPP, is voor drie jaar afgesloten.  Daarbij wordt het mediabureau verantwoordelijk voor de strategie en inkoop van zowel offline als online media van A.S. Watson in Nederland en België. A.S. Watson, actief in de Benelux met de merken Kruidvat, Trekpleister, Ici Paris XL, Pour Vous en Prijsmepper, is op dit moment al verbonden aan GreenHouseGroup, het online label van GroupM.

Eén mediabureau

Brenda Smith, Director Marketing & Customer Experience bij A.S. Watson, licht de uitkomst van de pitch toe: “Vanuit A.S. Watson is er een duidelijke behoefte om alle mediaservices voor de toekomst te consolideren bij één mediabureau. Onze Benelux organisatiestructuur, de uitdagende ontwikkelingen binnen het medialandschap en de wens om daar flexibel op in te kunnen spelen, liggen hier mede aan ten grondslag.

In het pitchtraject heeft GroupM aangetoond deze uitdagingen het beste te begrijpen en voor ons de juiste partner te zijn voor de toekomst. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we samen onze mediastrategie verder kunnen optimaliseren. We kijken met veel dankbaarheid terug op de fijne samenwerking met Mediabrands, hun betrokkenheid bij onze merken en de kwaliteit van de geleverde diensten. We zijn het team dan ook erg dankbaar.”

Maiko Valentijn, CEO GroupM: “A.S. Watson legt de lat hoog en het is voor ons een uitgelezen kans om voor hun merken innovatie uit de groep binnen de gehele Benelux-organisatie samen te brengen. Enorm trots!”

Tessa van der Starre, CEO MediaCom: “Deze pitch was de uitgelezen kans om te laten zien waar MediaCom toe in staat is. Het werk dat Greenhouse de afgelopen jaren heeft geleverd op digitale innovatie en operational excellence van 700+ campagnes per jaar is een ijzersterk fundament. Dit in combinatie met MediaCom's strategisch denkvermogen om de totale media-inzet te maximaliseren en nieuwe kansen voor merkgroei te ontdekken. Ik ben trots op deze erkenning, een bevestiging van de kracht van onze mensen!”

A.S. Watson is onderdeel van CK Hutchison Holdings uit Hong Kong (China).

www.mediacom.com/nl
www.groupm.com
www.aswatson.com/markets/netherlands

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.