Marketing Report
Abovo Media neemt digital marketingbureau Maxlead over

Abovo Media neemt digital marketingbureau Maxlead over

Abovo Media heeft digital marketingbureau Maxlead overgenomen. De bureaus behouden hun bestaande identiteit en blijven gehuisvest in respectievelijk Hoorn en Oegstgeest. Vanaf heden werken zij wel in gezamenlijke klantteams. De nieuwe groep telt 200 medewerkers en een media en consultancy spend van 200 miljoen euro.

Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek zijn oprichters/eigenaars van Abovo Media. Sinds 1999 bouwen zij aan een bureau gericht op de in Nederland gevestigde adverteerder die behoefte heeft aan een brede geïntegreerde dienstverlening. Zoutendijk en Verbeek zijn ervan overtuigd dat het gesprek aan tafel bij de klant behoort te gaan over de inhoud en best mogelijke conversie per euro.

Marinus Zoutendijk: "Een klant is er niet bij gebaat meerdere partijen en disciplines in te schakelen die onderling strijden om een zo groot mogelijk deel van het marketingbudget van die klant. Met de overname van Maxlead voeren we ons gedachtegoed verder uit. Zij zijn de perfecte aanvulling op ons reeds 40-man tellende digitale team en zorgen voor een enorme digitale kennisinjectie."

Kees Verbeek: "Maxlead is een zeer gedreven en professionele club mensen en vanaf de eerste kennismaking voelde het zeer vertrouwd, van de wijze van marktbenadering tot interne processen. We geloven dan ook erg in deze combinatie en heten de collega’s van Maxlead van harte welkom!"

Rob Steenbrink, oprichter van Maxlead: "In het snel veranderende medialandschap hebben onze klanten behoefte aan een bredere dienstverlening in de gehele customer journey. Door ons aan te sluiten bij Abovo Media kunnen we hier in de toekomst nog beter invulling aan geven. We passen niet alleen qua dienstverlening goed bij elkaar. Vanuit een ondernemende en no-nonsense achtergrond, met een betrokken en proactieve mentaliteit, werken we samen aan het optimaal bedienen van onze klanten."

Ronald van Klooster, commercieel directeur van Maxlead: "Dit gedeelde DNA zorgt voor een goede basis. We hebben dan ook veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking en zullen als gehele Maxlead directie betrokken blijven in de nieuwe combinatie."

Abovo Media

Gestart in 1999 en uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke Nederlandse mediabureau. Abovo Media is de ideale combinatie van Media, Data&Tech en Creatie. Klanten waarvoor we die kennis inzetten zijn veelal grote en middelgrote Nederlandse organisaties, waaronder Basic-Fit, HG, Primera, Auto.nl, Toverland, Calex Holland, Livera, alle Nederlandse Provincies, Weber Barbecues, Only for Men, Ambiance Zonwering, Koopjedeal.nl, Bo-rent en ROC van Amsterdam. Abovo heeft de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen waaronder FD Gazelles, Top-1 noteringen in de Emerce100 en Top-250 Groeibedrijf. Sinds 2014 behoort MediaBookers.nl bij Abovo Media. Abovo is aangesloten bij Platform Media Adviesbureaus (PMA) en heeft een Recma-notering. Abovo Media voldoet aan de hoogste ISO-certificeringen op gebied van informatiebeveiliging, privacy, kwaliteit en milieu. Onlangs sloot ook de Media Balie zich aan bij Abovo Media en trad Tom Daemen in dienst als Inkoop Directeur.

Maxlead Online Marketing

Maxlead, opgericht in 2002, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste online marketing agencies in Nederland. Als strategisch online marketing partner helpt Maxlead klanten met het generen van leads en sales, zowel in Nederland als Internationaal. Met ruim 80 consultants wordt er dagelijks vanuit Oegstgeest gewerkt voor klanten als Basic-Fit, Accell Group, Carglass, Vacansoleil, Scotch & Soda, TomTom, Seats & Sofa’s, Wolters Kluwer, Prominent, Q-Park, Shurgard en Marktplaats. In 2018 werd Maxlead uitgeroepen tot beste Online Marketing bureau in het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling, won in datzelfde jaar de Internationale Google Summit awards en staat al jaren in de Emerce100 bij de beste Digital Marketing Agencies. In de Maxlead Academy wordt eigen talent opgeleid en daarnaast is het bureau onderdeel van het Everywhere Network, een samenwerkingsverband van internationale online marketing agencies. Eind 2016 heeft Maxlead haar digital analytics activiteiten uitgebreid met een support center in Slowakije: Digital Analytics Support Europe (DASE).

www.abovo.nl
www.maxlead.com

Abonneer je op onze nieuwsbrief