Marketing Report
Acast gaat reclameverkoop en hosting Tonny Media verzorgen nieuws

Acast gaat reclameverkoop en hosting Tonny Media verzorgen

Acast, een Zweeds hosting- en reclameverkoopbedrijf voor podcasts, heeft een overeenkomst gesloten met Tonny Media. Acast is sinds kort actief in Nederland nadat het in november 2022 een distributie- en reclameverkoopovereenkomst sloot met het productiebedrijf Meer van Dit Media (van Gijs Groenteman, Teun van der Keuken en Guusje de Vries), dat een zestal podcasts produceert.

Tonny Media dat in handen is van Jaap Reesema, Sander Schimmelpenninck en Titus van Dijk, produceert podcasts waarvan een deel exclusief voor het Zweedse Podimo. Eerder had Tonny Media al voor de hosting een overeenkomst met Art19, dat geen reclame verkoopt. Acast verkoopt met name op internationaal niveau reclames met grote merken als Alpro, Just Eat, Discovery+ en Klaviyo. Met deze overeenkomst wil Acast verder uitbreiden op de Nederlandse markt.

Megan Davies, Managing Director International bij Acast: "Nederland is een rijpe markt waar we al een tijd podcastreclames verkopen. Nu we partners worden met premium contentproducenten, creëren we het momentum voor adverteerders in de regio en verder weg. Onze focus is content een wereldpodium te geven en we zijn blij om Tonny Media te faciliteren."

Titus van Dijk, oprichter van Tonny Media: "Door gebruik te maken van Acasts wereldwijde expertise in podcasting en dhun creatieve van innovatieve technologie, betekent het dat we samen veel kunnen doen. We kijken als een van de grootste podcastproductiebedrijven uit naar het partnership met Acast. We zijn van plan om meer grote podcasts te maken voor een divers publiek in 2023. Met Acast is onze ambitie om niet alleen onze eigen podcasts te helpen, maar ook om de algehele podcastmarkt in Nederland verder te laten groeien om een groter publiek te bereiken.

www.acast.com

www.tonnymedia.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief