Marketing Report
Advocaat Sebas Diekstra teleurgesteld in rapport ITV Studios; RTL Nederland wil heel stevig gesprek nieuws

Advocaat Sebas Diekstra teleurgesteld in rapport ITV Studios; RTL Nederland wil heel stevig gesprek

Sebas Diekstra, advocaat van een aantal slachtoffers heeft gereageerd op de onderzoeksbevindingen van Van  Doorne die in opdracht van ITV Studios en ITV plc zijn opgesteld. Ook RTL Nederland heeft gerageerd en wil een heel stevig gesprek met ITV Studios Netherlands.

Sebas Diekstra, advocaat voor een aantal slachtoffers noemt op Twitter de onderzoeksbevindingen niet minder dan teleurstellend. Sebas Diekstra: "Op verschillende vlakken. Het valt vooral op dat de waarheid over wie wat wist op welk moment de dichte mist in wordt geduwd. Uiteraard is het wel duidelijk wier belangen daarmee worden gediend.

De mooiste zin die ik las was dat als de klachten waren doorverwezen naar de Engelse top van het bedrijf de reactie anders zou zijn geweest. Met andere woorden: sorry meiden, jullie stonden voor het verkeerde loket." Sebas Diekstra geeft aan dat de excuses vanuit ITV plc en ITV Studios Netherlands niet worden aanvaard. Volgens Sebas Diekstra kan de directie van ITV Studios Netherlands maar één ding doen en dat is aftreden.

RTL Nederland

RTL Nederland heeft een statement afgegeven over het rapport. The Voice werd bij RTL4 uitgezonden. De directie van RTL Nederland die onder leiding staat van CEO Sven Sauvé: "Wij hebben de samenvatting van het Van Doorne-onderzoek vandaag voor het eerst gezien. Het is duidelijk dat er geen veilige werkomgeving was en dat er niet adequaat is gehandeld op meldingen. Dat vinden we verschrikkelijk.

Het is heel dapper dat deze vrouwen hun verhaal hebben gedaan. Die verhalen leggen onomstotelijk bloot waar de pijnpunten liggen. Over de uitkomsten moeten we met ITV Studios Netherlands een heel stevig gesprek voeren. Het afgelopen jaar heeft duidelijk gemaakt dat er een verandering binnen de media moet plaatsvinden.

Alle mediapartijen hebben daar afzonderlijk hun verantwoordelijkheid in. Daarnaast werken we binnen het Mediapact Respectvol Samenwerken nu ook samen om goede omgangsvormen de norm te maken, zodat mensen zich niet alleen veilig voelen, maar ook veilig zijn.

We krijgen ook de vraag waarom er, buiten Nienke Wijnhoven, geen contact is geweest met melders vanuit RTL Nederland. Allereerst is de identiteit van de melders bij ons niet bekend. Onze terughoudendheid had te maken met de lopende onderzoeken. Nu die zijn afgerond staan wij open voor een gesprek met de melders, als zij daar behoefte aan hebben."

Talpa Network en Talpa Holding NV

Een woordvoerder Talpa Network reageert desgevraagd mede namens Talpa Holding NV: "Voor met name de slachtoffers is het goed dat de samenvatting van het Van Doorne-rapport, dat in opdracht van ITV is opgesteld, nu openbaar wordt gemaakt. Voor wij besluiten inhoudelijk te reageren zullen wij dit rapport eerst goed bestuderen."

Zie ook: ITV Studios publiceert uiktomsten en aanbevelingen grensoverschrijdend gedrag The Voice

www.rtlnederland.nl

www.diekstravanderlaan.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.