Marketing Report
Age Media organiseert in samenwerking met Google, YouTube en Warner Music het ADE Panel: How To Grow On YouTube nieuws

Age Media organiseert in samenwerking met Google, YouTube en Warner Music het ADE Panel: How To Grow On YouTube

Bij de paneldiscussie How To Grow On YouTube ligt de focus op het behalen van betere resultaten en het genereren van een hoger rendement uit muziek- en videoproducties voor artiesten en hun labels.

Rutger Tuit (bestuurslid, GoogleNL), JP Sing (Music Content Strategist, YouTube EMEA), Thijs Verhulst (Business Development Manager Benelux, Warner) en Henri Lessing (Managing Partner, Age) gaan in gesprek over de groeimogelijkheden op YouTube, de laatste ontwikkelingen en opkomende trends, onder leiding van moderator Jennifer Feaster. Het panel is onderdeel van het officiële programma van het Amsterdam Dance Event 2022 en wordt gehouden op donderdag 20 oktober van 15:00 tot 15:45 uur in Huis Vasari.

Nieuwe mogelijkheden op YouTube

Muziekbedrijven willen betere resultaten behalen voor hun artiesten en een hoger rendement realiseren binnen hun catalogi aan muziek- en video-assets, voor de bekende hits als ook de non-hits. De panelleden bespreken hoe je door de implementatie en gebruik van trending formats, de nieuwe mogelijkheden van YouTube Shorts en specifieke exploitatiemodellen meer views, abonnees, engagement en hogere inkomsten kan realiseren.

Veel kansen onbenut

Henri Lessing: “Wij zien dat de muziekindustrie, wat betreft YouTube, veel kansen onbenut laat. Met de paneldiscussie hopen wij professionals te inspireren en motiveren om alle mogelijkheden met beide handen aan te grijpen. YouTube is niet een van de vele sociale media platformen, het is een van de belangrijkste podia en een fundamentele inkomstenbron, met veel potentie tot groei. Juist nu!”

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event (ADE) is de meest vooruitstrevende, invloedrijke en leerzame bijeenkomst voor de elektronische muziekindustrie. Met de conferentie-, festival- en educatieve broedplaats is ADE het grootste tent-pole-moment voor de industrie en de toekomstige generaties elektronische muziekprofessionals. Het evenement trekt in totaal meer dan 1.000 evenementen aan op bijna 200 locaties in het multidisciplinaire programma; vijf dagen en nachten ademt de stad Amsterdam elektronische muziek.

www.amsterdam-dance-event.nl

Age Music

Age Music, onderdeel van Age Media, is de social music agency en digital rights management voor artiesten, labels en publishers waarbij de focus ligt op groei op YouTube. Age biedt wereldwijde distributie en asset protection, weet (bestaande) muziektracks te optimaliseren en tot nieuwe formats te vormen. Daarnaast helpt Age bij het bouwen van muzikale ecosystemen op YouTube rondom bepaalde thema’s en genres, met als doel: het creëren van succesvolle YouTube-kanalen met een loyale fanbase.

www.agemedia.group

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.