[Airborne] De 5 podcasts die je gehoord moet hebben

[Airborne] De 5 podcasts die je gehoord moet hebben

Om je dagelijkse woon-werkverkeer of hardloopsessie net iets interessanter te maken, selecteerde Airborne vijf podcasts.

The Daily - The Online Search Wars

De dagelijkse New York Times-podcast bracht een tweeluik uit over Bing en ChatGPT. Een ongelooflijk verhaal, waarin NYT-techjournalist vertelt hoe hij de ‘dark side’ ontmoet van de vriendelijke en behulpzame chatbot. Je weet niet wat je hoort, vooral in deel 2. 

De Kunst van het Verdwijnen

In deze Vlaamse podcast staat een straathoek in Antwerpen centraal: dit is het brandpunt van drie totaal verschillende verhalen, maar die elkaar toch op een zeker niveau raken. Te beginnen met een bankoverval in 2019. Prachtig verteld, in een bijzondere vorm. 

Dit kan geen toeval zijn

De Nederlandse Bart zegt ontvoerd te zijn door de Spaanse geheime dienst. Klopt dat? En vooral: kan dat? Dit is het startpunt van deze fascinerende 6-delige serie die voelbaar maakt hoe je hoofd op hol gebracht kan worden wanneer je denkt gevolgd te worden.   

Listening

Mailchimp vroeg muzikanten om de geluiden die hen omringen om te zetten in een originele compositie. Gewaagd concept, maar met een verrassend resultaat, zeker omdat het van merk afkomstig is. Lees meer of luister gelijk.  

Boven Water

Ter gelegenheid van de herdenking van de Watersnoodramp (precies 70 jaar geleden) bracht NRC een 6-delige reeks uit over natuurgeweld waar we door klimaatverandering mee te maken kunnen krijgen. De makers geven nieuwe, interessante inzichten - ook over hoe we ons moeten verhouden tot alle veranderingen. 

www.airborne.audio

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.