Marketing Report
AkzoNobel kiest Ogilvy nieuws

AkzoNobel kiest Ogilvy

AkzoNobel heeft Ogilvy gekozen als reclamebureau in meerdere EMEA-landen waaronder Spanje, Polen, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. AkzoNobel is een beursgenoteerd Nederlands chemieconcern dat zich zegt te focussen op innovatie en duurzaamheid.

De verfmerken Dulux, Flexa en Sikkens zijn onderdeelvan AkzoNobel. Ogilvy heeft de pitch met een geïntegreerd team gewonnen vanuit zijn wereldwijde netwerk. De pitch werd begeleid door Booster Consulting. Het contract is in december 2022 ingegaan. Er zijn 8 partijen geweeest die ingegaan zijn op de request for proposal.

Jai Kotecha, Chief Executive Officer, Ogilvy Nederland: “We zijn verheugd dat AkzoNobel ons als communicatiepartner voor EMEA heeft gekozen na een pitch die de kracht van grenzeloze creativiteit liet zien. We gaan vol enthousiasme aan de slag om samen impactvol werk te creëren dat de merkvisie van AkzoNobels verfmerken in Europa neerzet. Het voelt als een samenwerking die perfect aansluit.”

Dit jaar zal het eerste werk te zien zijn, waaronder een pan-Europese campagne ontwikkeld door Ogilvy Nederland en een campagne voor de Dulux premium Heritage range ontwikkeld door Ogilvy UK. De werkzaamheden voor AkzoNobel startte in december 2022.

Kim Potters, Director Commercial Marketing EMEA, AkzoNobel Decorative Coatings: “We zijn blij Ogilvy als ons netwerkbureau aan te stellen. Tijdens het proces hebben ze niet alleen laten zien hoe creatief ze zijn, maar ook hoe goed hun werkwijze in EMEA bij ons past. We kijken ernaar uit om met Ogilvy te werken aan ons consumentenportfolio.”

www.akzonobel.com
www.ogilvy.com
www.ogilvy.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.