Marketing Report
Alchemy.amsterdam ontwikkelt merkidentiteit voor taxi-app DEXTR in Nederland nieuws

Alchemy.amsterdam ontwikkelt merkidentiteit voor taxi-app DEXTR in Nederland

Taxi-app DEXTR is vanaf nu beschikbaar in Nederland in de App Store en Google Play Store. DEXTR verbindt op landelijke schaal vervoersbehoefte aan lokale taxibedrijven. Vraag en aanbod komen samen in één overzichtelijke app waar zowel de reiziger als de vervoerder van profiteert. Met korte aanmeldtijden in lanceringsgebieden Tilburg, Zwolle en ’t Gooi is DEXTR voor iedereen binnen handbereik. 

Één taxi-app voor heel Nederland

DEXTR en Alchemy ontwikkelden samen een merkstrategie met een sterke positionering die de taxiservice onderscheidt van andere (veelal internationale) taxi-servicebedrijven die in Nederland actief zijn maar geen landelijke dekking hebben.

Connecting the Dots

De identiteit is geïnspireerd door het feit dat DEXTR de enige taxiservice is die echt alle plaatsen in Nederland met elkaar verbindt. Dit idee is vertaald naar ontwerp door de punten (punten/cirkels) te visualiseren. Ze vormen een herkenbaar element dat in alle communicatie kan worden ingezet.

Hesling Reidinga, Creative Director van Alchemy: "De fel oranje cirkels in combinatie met de frisse fotografie van Bibian Bingen benadrukken het Nederlandse karakter van DEXTR en onderscheidt zich op die manier duidelijk van andere bekende internationale taxi diensten die in Nederland actief zijn."

Nieuwe dienst, vertrouwde aanbieder

DEXTR is een initiatief van mobiliteitsregisseur Transvision uit Capelle aan den IJssel. Met meer dan 20 jaar ervaring in het faciliteren en regisseren van mobiliteit voor verschillende opdrachtgevers gaat Transvision samen met haar landelijke vervoerdersnetwerk de uitdaging aan.

Kortere aanmeldtijd in lanceringsgebieden

DEXTR is landelijk beschikbaar, maar de regio’s Tilburg, Zwolle en ’t Gooi hebben de primeur. In deze lanceringsgebieden is het mogelijk een DEXTR te boeken met een aanmeldtijd van slechts 30 minuten voor vertrek. In andere delen van het land geldt nu nog een langere aanmeldtijd. Richting het einde van het jaar komt DEXTR in meer regio’s binnen een half uur.

Het faciliteren van verbinding

Laurens van Remortele, CEO van DEXTR: "Het Nederlandse taxilandschap is relatief versnippert. Met DEXTR als facilitator verbinden we de reiziger en lokale vervoerder met elkaar. Een aantrekkelijke vervoersoplossing voor iedereen zonder gedoe en kleine lettertjes."

Welkomstkorting bij eerste DEXTR rit

In de lanceringsgebieden is er groots uitgepakt: Abri’s, horecareclame en verschillende online uitingen helpen Nederland kennis te maken met DEXTR. Nieuwe gebruikers ontvangen een welkomstkorting van €7,50 op de eerste DEXTR-rit. 

www.alchemy.amsterdam

www.dextr.nl

www.transvision.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.