Anne de Clercq Creative Director NL Film

Anne de Clercq Creative Director NL Film

NL Film, contentproducent van onder andere Het Gouden Uur, Modern Love, Anoniem, Rundfunk en Bankier van het Verzet, versterkt zijn creatieve team met de komst van Anne de Clercq als Creative Director.

Focus op ontwikkeling publieksfilms

In haar rol stuurt Anne het creatieve team aan en is zij verantwoordelijk voor de content portefeuille van NL Film, waarbij zij zich focust op de ontwikkeling van grote publieksfilms en internationaal gedreven dramaseries. Zij werkt daarbij nauw samen met Jochum Haaf, die gelijktijdig de stap maakt van Creative Producer naar Head of Development.

Dennis Cornelisse, producent NL Film: "We zijn erg blij met de komst van Anne naar NL Film. Haar enthousiasme voor en kennis over het vak én haar trackrecord als regisseur zijn van grote toegevoegde waarde voor onze organisatie. Samen met Jochum Haaf en Creative Producers Henriette Drost en Claire Zhou maakt zij ons team compleet."

Anne de Clercq, Creative Director NL Film: "Ik krijg enorm veel energie van deze stap in mijn carrière. NL Film staat bekend om zijn kwalitatieve dramaseries en films, wat matcht met mijn voorliefde voor het vertellen van mooie, pakkende verhalen met imperfecte personages. Ik heb er zin in om samen met mijn ambitieuze collega’s aan de slag te gaan."

Anne’s kracht ligt zowel bij vorm als bij inhoud; als geen ander weet zij hoe ze met storytelling magie op beeld kan creëren. In haar rol blijft Anne dan ook regisseren. De bioscoophit Soof 3 en de documentaire Snelle: Zonder Jas Naar Buiten zijn recente projecten waar zij als regisseur schitterde.

Jochum Haaf van Creative Producer naar Head of Development 

Jochum, die voornamelijk bekend staat als acteur door onder andere zijn rol als Vincent van Gogh op West End en Broadway, schrijft ook al langere tijd mee aan verschillende series als Commando’s, Heer & Meester en Dokter Tinus. Daar is zijn liefde voor het ontwikkelen van dramaseries ontstaan.

www.nlfilm.tv

www.banijaybenelux.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.