Marketing Report
Aziatische formule MINISO van start in Hoog Catharijne

Aziatische formule MINISO van start in Hoog Catharijne

De eerste winkel van de jonge Aziatische winkelformule MINISO is geopend in Nederland in Hoog Catharijne in Utrecht. MINISO opende in 2013 haar eerste winkel in China en telt inmiddels 4800 winkels in 86 landen. MINISO opent in de komende maanden ook winkels in Amsterdam en Eindhoven.

Nadat Mirage Retail Group en Mazuli Group in november 2019 overeenstemming bereikten over de exclusieve franchise-rechten van de winkelketen in Nederland is nu tijdens de coronacrisis de eerste winkel geopend.

Het designmerk werd in 2013 opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu in Tokyo. MINISO verkoopt wereldwijd consumentenproducten vanuit de filosofie goede lifestyle trendy kwaliteitsproducten. De winkelformule verwacht eind 2020 de grens van 6000 winkels te hebben bereikt (met een omzet van in totaal circa 9 miljard dollar).

De MINISO winkels hebben een assortiment van 2000 artikelen, waarvan het grootste deel met een prijs onder de 5 euro en met wereldwijd de introductie van 600 à 700 nieuwe artikelen per maand.

Michiel Witteveen, CEO Mirage Retail Group: “Ik ben erg blij dat wij ondanks de coronacrisis de eerste winkel van de populaire en internationaal snelgroeiende MINISO-formule in Nederland in Utrecht Hoog Catharijne hebben geopend. De winkels van MINISO zijn wereldwijd zeer succesvol en ik heb ook hoge verwachtingen voor Nederland. MINISO is niet vergelijkbaar met enige andere winkelformule in Nederland en heeft een frequent wisselend actueel assortiment laaggeprijsde artikelen van hoge kwaliteit. De winkels worden gevestigd op high traffic locaties.”

www.miniso.com
www.blokkerholding.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.