Bas en Koen Janssen Creative Director bij Alfred

Bas en Koen Janssen Creative Director bij Alfred

Bas en Koen Janssen beginnen per 1 januari 2023 als Creative Director bij Alfred. De twee zijn afkomstig van TBWA, waar zij bijna vijf jaar werkten.

De broers studeerden in 2014 af aan de Willem de Kooning Academie met een reclamecampagne voor alle Gebroeders Janssen in Nederland. Zij werden daarmee Student of the Year bij de Young Guns International Awards.

Na de academie werkte het team bij N=5, en INDIE. Sinds 2014 hebben de twee onder meer gewerkt voor Tele2, ESPN, Staatsloterij, Amstel, Sportlife, PostNL en McDonald’s. Hun werk werd bekroond bij de ADCN, de Spinawards, de Webby Awards en de Effies. Het duo won maar liefst twee Gouden Loeki's: voor Frekkel en Freddie van de Staatsloterij.

Heldere visie

Bas Janssen: “Alfred is een onafhankelijk bureau met een heldere visie: reclame maken voor de Happy Many. Dat is precies wat we leuk vinden.”

Koen Janssen: “We hopen dat we in onze nieuwe rol van Creative Director een smaak aan Alfred kunnen toevoegen die nieuw is en toch heel goed past bij het bureau.” Bas: “Bovendien had ik de wens om dichter bij huis te gaan werken. Deze overstap scheelt me toch weer 70 meter rijden.”

Jeroen van de Sande, Executive Creative Director bij Alfred: “Het werk van de broers bereikt een brede doelgroep, maar het heeft ook een eigenwijs soort eigenheid waardoor het opvalt en onthoudbaar is. Wij denken dat ze daarom heel goed bij Alfred passen.”

www.alfred.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.