Marketing Report
Belgische LensGroup verdubbelt omzet in Nederland tijdens coronacrisis

Belgische LensGroup verdubbelt omzet in Nederland tijdens coronacrisis

Het Belgische LensGroup, het moederbedrijf van onder meer LensOnline, verdubbelde tijdens de coronacrisis haar omzet in Nederland en wist haar opticiennetwerk uit te breiden met 22 leden.

Het Belgische e-commercebedrijf LensGroup startte begin jaren 2000 met een hybride distributiemodel waarbij lokale samenwerking met opticiens gecombineerd wordt met een webshop. 

In Nederland verdubbelde de omzet de afgelopen zes maanden en sloten 55 opticiens zich aan bij het LensGroup-netwerk. Het bedrijf noteeerde 6000 extra Nederlandse klanten. Hoeveel omzet en winst daarbij is gemaakt, is niet bekendgemaakt.

Koen Anné, gedelegeerd bestuurder LensGroup: “Of een bestelling nu online of offline bij de opticien wordt geplaatst, hij deelt altijd in de opbrengst. We waren de enige leverancier aan wie ze iets verdiend hebben tijdens hun sluiting.”

LensGroup is actief in heel Europa. Het bedrijf merkte grote verschillen tijdens de afgelopen zes maanden. Zo verdubbelde de omzet van LensGroup in Nederland, steeg de omzet met 30 procent in België en haalde het meer omzet uit haar verkoop van contactlensproducten dan alle 12.000 opticiens in Frankrijk samen. In landen als Spanje en Italië ging alles moeizamer en daalde de omzet licht. Dat was volledig te wijten aan de logistieke partners waarmee LensGroup samenwerkt.

Koen Anné: “Als de logistieke partner uitvalt, staan we letterlijk en figuurlijk stil. In Zuid-Europa kon de Post niet volgen, waardoor onze customer service het heel druk had om problemen met laattijdige leveringen te verhelpen. Gelukkig hadden klanten veel begrip daarvoor. We gaan onze strategie in Nederland verder verfijnen. LensGroup bezit vandaag een reeks van webshops, waarvan sommigen enkel een online aanwezigheid en distributie hebben. We zien dat die niet zo sterk stijgen als de shops met zowel een on- als offline distributie. Dat inzicht gaan we nu verder verzilveren.”

www.lensgroup.be

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief