Marketing Report
Ben Bijnens Country Director Coca-Cola Nederland

Ben Bijnens Country Director Coca-Cola Nederland

Ben Bijnens is Country Director van Coca-Cola Nederland. In deze functie volgt hij Richard Schlasberg op, die binnen de organisatie het avontuur in Nieuw-Zeeland opzoekt. Voor Bijnens betekent zijn functie in Nederland een uitbreiding van zijn huidige rol als Country Director van België en Luxemburg.

Na 11 jaar in verschillende rollen bij Procter & Gamble maakte Bijnens in 2012 de overstap naar Coca-Cola. Vanaf zijn benoeming in 2015 tot Country Manager van België en Luxemburg leidde hij met zijn team de implementatie van strategische plannen zoals het duurzaamheidsactieplan This is Forward en de verdere uitbreiding van het portfolio met de introductie van onder andere FÏNLEY (ontwikkeld in het Belgische R&D lab) en Fuze Tea.

Bijnens: “Ik geloof sterk in de strategie die we anderhalf jaar geleden gestart zijn. Als total beverage company heeft Coca-Cola de ambitie om een nog sterker en breder portfolio op te bouwen. We willen groeien, maar wel op een verantwoorde manier. Die groei zit niet alleen in het aantal en soorten dranken, maar zeker ook in onze rol als partner voor lokale gemeenschappen en economieën. Voor de consumenten geldt dat we nu en de komende jaren een bredere keuze in vooral caloriearme en -vrije dranken aanbieden. We willen voor iedere gelegenheid een passend drankje in ons portfolio hebben. Wat vooral duidelijk moet zijn is dat je kunt kiezen. Samen met de collega’s van Coca-Cola European Partners onder leiding van Jaap Wassink vormen wij in Nederland een team van 725 medewerkers die iedere dag met passie werken aan deze ambities.”

www.cocacolanederland.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief