Marketing Report
Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerking aan nieuws

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerking aan

Ben & Jerry’s sluit zich aan bij Tony’s Open Chain en doet zo mee met Tony’s Chocolonely’s missie om een einde te maken aan moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de cacao-industrie in Ghana en Côte d’Ivoire. Ben & Jerry’s zal nog dit jaar starten met het inkopen van zijn cacao via Tony’s Open Chain. 

Vier nieuwe producten & love songs

Om deze samenwerking te vieren hebben de ijs- en chocolademakers van beide merken vier producten gemaakt, geïnspireerd op elkaars meest iconische smaken. Het Chocolatey Love A-Fair ijs: een Ben & Jerry’s smaak, gebaseerd op de melk karamel zeezout van Tony’s Chocolonely (ook beschikbaar in vegan). En twee Tony’s Chocolate Love A-Fair repen, geïnspireerd op twee Ben & Jerry’s smaken: de donkere melk brownie (geïnspireerd op het Chocolate Fudge Brownie ijs) en de wit strawberry cheesecake (geïnspireerd op het Strawberry Cheese ijs). 

Overstap naar 100 procent traceerbare bonen

De traceerbare cacaobonen waarmee deze producten zijn gemaakt, zijn ingekocht via Tony’s Open Chain: een open source initiatief om bedrijven te helpen om een einde te maken aan misstanden in de chocolade-industrie. Dit door Tony’s vijf samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao te gebruiken, zoals gebruikmaken van 100 procent traceerbare bonen, waar boeren voor de lange termijn een hogere prijs voor krijgen. Alleen op deze manier kunnen we een einde maken aan de belangrijkste oorzaak voor misstanden in de cacao-industrie: armoede.

Ben & Jerry’s start nu met het omzetten van alle cacao in hun ijsmix naar traceerbare cacao, ingekocht via Tony’s Open Chain. Als nieuwe missiebondgenoot weet Ben & Jerry’s zo precies bij welke van de acht cacaocoöperaties in de bonen die in het ijs gaan vandaan komen. En daarmee onder welke sociale en milieuomstandigheden ze zijn geteeld. Op deze manier kan de hogere prijs die wordt betaald, direct worden uitgekeerd aan cacaoboeren. Ben & Jerry’s betaalde cacaoboeren al een Fairtrade premie aangevuld met de prijs voor een leefbaar inkomen. Als onderdeel van Tony’s Open Chain betalen ze nu ook een extra premie om aangesloten coöperaties in verder te ondersteunen.

Cheryl Pinto, Global Head of Values-led Sourcing bij Ben & Jerry's: "Zeven jaar geleden zijn we met deze reis begonnen, toen we gingen samenwerken met Fairtrade gecertificeerde coöperaties in Côte d’Ivoire. En nu zetten we deze volgende stap op het ethisch inkopen van cacao, waarbij we onze commitment aan boeren versterken en we tegelijkertijd werken aan sociale rechtvaardigheid. Via Tony’s Open Chain kunnen we traceerbaarheid combineren met andere samenwerkingsprincipes die aansluiten bij Ben & Jerry’s missie. Daarbij ondersteunen we cacaoboeren om te voldoen aan hogere sociale- en milieustandaarden, en versterken we tegelijkertijd hun coöperaties. Het omarmen van Tony’s vijf samenwerkingsprincipes geeft ons de mogelijkheid om sterke en eerlijke handelsrelaties op te bouwen met sterke, weerbare cacaogemeenschappen. We nemen het produceren van chocolade ijs heel serieus en kunnen niet wachten om ons als nieuwe missiebondgenoot aan te sluiten bij Tony’s Open Chain. We gaan op een heerlijke reis naar een eerlijke toekomst voor de productie van cacao, die elke cacaoboer en chocoladeliefhebber verdient."

Samen de chocolade-industrie eerlijker maken

Joke Aerts, Tony's Open Chain Lead, van Tony’s Chocolonely zegt: "We zijn enorm blij dat Ben & Jerry’s zich aansluit als missiebondgenoot in Tony’s Open Chain. Dit zorgt niet alleen voor extra cacaovolumes die op een eerlijke manier worden ingekocht via Tony’s Open Chain. Doordat we nu samenwerken met één van ’s werelds meest geliefde social impactmerken wordt ons initiatief internationaal op de kaart gezet, wat laat zien dat onze manier van werken werkt voor alle bedrijven in de chocolade-industrie. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen kunnen zetten in het bestrijden van moderne slavernij, illegale kinderarbeid en ontbossing, en we de levens van vele West-Afrikaanse cacaoboeren kunnen verbeteren."

www.tonyschocolonely.com
www.benjerry.nl

    Uitgelicht

    Abonneer je op onze nieuwsbrief.