Bierbrouwerij AB InBev scheldt horeca deel huur kwijt

Bierbrouwerij AB InBev scheldt horeca deel huur kwijt

14-12-2020 10:18:07 | Door: Saskia van Weert | hits: 2818 | Tags:

Bierbrouwerij AB InBev gaat horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren opnieuw steunen met huurkwijtschelding. De brouwer neemt voor horecarelaties die een pand bij de brouwer huren een kwart van de huur voor de maanden november, december en januari op zich.

Bierbrouwerij AB InBev is zelf geen eigenaar van panden, maar verhuurt panden onder die zij op haar beurt weer huurt van vastgoedeigenaren. De brouwer van onder meer Bud, Hertog Jan, Leffe en Jupiler roept vastgoedeigenaren die aan horecaondernemers verhuren op om ook bij te dragen. In april en mei 2020 schold AB InBev ook al huur kwijt aan horecaondernemers die een pand bij de brouwerij huren. Ook kondigt de brouwer aan nu ook volle tanks met bier kosteloos retour te halen en te vervangen door vers bier. De steunmaatregelen komen bovenop andere steunmaatregelen die de brouwer al nam, zoals kosteloos retourhalen van aangebroken tankbier.

Mark Hanssen, horecadirecteur van bierbrouwerij AB InBev: “In deze sluitingsperiode is extra steun voor de horeca broodnodig. Het is goed dat er een aanvullend steunpakket voor de vaste lasten vanuit de overheid is aangekondigd, maar er is meer nodig om de horeca door de crisis te helpen. Daarom nemen wij als partner van de horeca nogmaals onze verantwoordelijkheid. In totaal huren zo’n 700 van onze 7.000 horecarelaties een pand via ons, dus zo’n 10 procent.”

“Hoewel we zelf geen druppel bier verkopen tijdens de sluitingsperiode, willen we onze relaties die geen huurachterstand hebben steunen met 25 procent huurkwijtschelding voor november, december en januari. Voor huurders die wel een betalingsachterstand hebben, maken we op individueel niveau een voorstel waarbij huurprijsvermindering wordt meegenomen. Ook sommige pandeigenaren hebben al tegemoetkomingen gedaan. We roepen alle andere pandeigenaren op om de horeca te steunen in deze moeilijke tijden. Elke additionele korting van een pandeigenaar zetten we volledig door naar de horeca-ondernemer.”

Mark Hanssen: “Recente cijfers van Nederlandse brouwers laten zien dat de totale biermarkt dit jaar met dubbele cijfers krimpt door de horecasluiting. Ook wij worden dus hard geraakt, dus het was geen gemakkelijk keuze weer huur kwijt te schelden. Maar we willen er alles aan doen om onze horecarelaties door de crisis te helpen. Want de Nederlandse horeca is iets om ontzettend trots op te zijn en de gastvrijheid die zij biedt moeten we koesteren. Ook zijn we al geruime tijd met onze horecarelaties in gesprek om maatwerk te leveren en denken we mee over alternatieve (horeca)concepten voor gesloten zaken. Het is nu aan de overheid om perspectief voor verantwoorde heropening van de horeca te bieden, we steunen de oproep van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarbij begrijpen we natuurlijk dat er geen gemakkelijke keuzes voor de overheid zijn, maar perspectief is echt noodzakelijk.”

www.ab-inbev.nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.