Boek vol rolmodellen voor 60ste verjaardag Barbie

Boek vol rolmodellen voor 60ste verjaardag Barbie

07-03-2019 09:36:49 | Door: Saskia van Weert | hits: 3055 | Tags:

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Barbie verschijnt het boek 60 Super Stories. Zestig Nederlandse vrouwen komen daarin aan het woord over hun loopbaan.

Het boek draagt de boodschap uit dat vrouwen en meisjes alles kunnen bereiken, doen en worden wat ze willen. De pop zelf heeft door de jaren heen allerlei beroepen uitgeoefend, zelfs in de periode dat het niet vanzelfsprekend was dat vrouwen buitenshuis werkten.

Dream gap

De fabrikant van Barbie, Mattel, heeft onderzoek laten doen naar de zogeheten Dream Gap. Daaruit kwam naar voren dat meisjes tot 6 jaar van alles willen worden, van boswachter tot astronaut.  

Als ze ouder worden, leggen ze zichzelf beperkingen op en worden ze realistischer. Dromen verdwijnen daarmee langzaam naar de achtergrond. Mattel hoopt met dit boek rolmodellen een podium te geven om meisjes te inspireren hun dromen na te jagen.

In het boek komen onder anderen Neelie Kroes, terreurexpert Beatrice de Graaf en bladerunner Marlou van Rhijn aan het woord. Maar ook minder bekende vrouwen met een bijzonder beroep worden ondervraagd over hun drijfveren en motivaties binnen hun carrière.

Rolmodel

Mirjam Pol, motorrallyrijder en geïnterviewd voor het boek: “Iedere vrouw en elk meisje heeft gespeeld met Barbie. Door meer vrouwelijke rolmodellen te laten zien, gaan vrouwen en meisjes geloven dat zij het echt kunnen. Er zijn in Nederland zo veel sterke en inspirerende vrouwen die zijn blijven leven naar hun dromen. Prachtig om deze verhalen gebundeld te zien.”

Het boek is niet te koop, maar ligt wel in 27 bibliotheken in Amsterdam. Ook is het online te bekijken. Voor het jubileumjaar ontwikkelde Mattel verder zes Barbies die een beroep hebben waarbij vaak aan een man wordt gedacht: voetballer, nieuwslezer, brandweervrouw, astronaut, politica en piloot.

play.barbie.com
www.mattel.com
60 Super Stories - online editie

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.