Marketing Report
Born05 Group neemt Glasnost en Fitzgerald over

Born05 Group neemt Glasnost en Fitzgerald over

PR-bureaus Glasnost en Fitzgerald treden toe tot Born05 Group. Met de overname neemt Born05 Group een volgende stap in het realiseren van de visie op een volledig geïntegreerde dienstverlening voor merken. Met het toetreden van de twee bureaus telt de groep 160 medewerkers en creatieve hubs in Utrecht en Amsterdam.

Rogier IJzermans, CEO Born05 Group: “In onze ambitie om sterke merken te bouwen en over de gehele linie te kunnen bedienen, is pr een enorm belangrijk onderdeel. Wij zien pr niet als een laatste stap in het proces, maar juist als een integraal onderdeel van alles wat we doen. Er zijn alleen niet zoveel pr-bureaus die hierop zijn ingericht. Glasnost en Fitzgerald weten hoe pr vanaf strategie tot realisatie te integreren. Wouter en zijn team hebben de afgelopen 8 jaar gebouwd aan een fantastisch bedrijf, met dito reputatie. We zijn op alle fronten een match, zowel zakelijk als persoonlijk. Ik ben zeer verheugd dat na Born05 en Blauw Gras ook deze bureaus zich aansluiten bij onze groep.”

Wouter Glaser, oprichter Glasnost: “Onze droom is altijd geweest om binnen 15 jaar internationaal actief te zijn voor topmerken op het gebied van pr & communicatie. Om in de volle breedte van onze dienstverlening waarde toe te kunnen voegen, wilden we ons aansluiten bij een groep van soortgenoten. De culturele en strategische klik was hierbij cruciaal voor ons. In Born05 Group hebben we een club gevonden die de unieke, open cultuur van Glasnost en Fitzgerald volledig omarmt. Daarbij gaan we meebouwen aan de verdere groei van de groep, waardoor we op grotere schaal actief worden met nóg meer impact. Dit prikkelt niet alleen onze geesten als ondernemers, maar ook die van al onze mensen. De afgelopen tijd was een rollercoaster, maar het echte avontuur begint nu pas echt.”

Buy-in  in plaats van earn-out

Born05 Group neemt alle aandelen van Glasnost en Fitzgerald over. De aandeelhouders van Glasnost en Fitzgerald kopen zich terug in binnen de groep. IJzermans: “We geloven in het stimuleren van ondernemerschap, dit moet je voeden in plaats van afkopen. Een earn-out is gebaseerd op een lock-up periode, een buy-in is gebaseerd op samen willen doorgroeien.”

Glasnost versterkt naast Blauw Gras de Amsterdamse hub en Fitzgerald zal intrekken bij de hub in Utrecht. Born05 Group verwacht de komende jaren verder uit te breiden op het gebied van branding, advertising, technology, media, data en performance.

Over Born05 Group

Born05 Group bestaat uit de bureaus: Born05, Newborn, Airborne, Blauw Gras, Glasnost en Fitzgerald. De groep werkt voortdurend aan het optimaliseren van haar geïntegreerde dienstverlening voor organisaties en merken. Tot het klantenportfolio behoren KLM, Nederlandse Loterij, Samsung, bol.com, Unilever, KPN, Greenchoice, ASN Bank, Adyen, Google, Rituals en McDonald’s.

www.born05.group
www.glasnost.amsterdam
www.fitzgerald.amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief