Bravoure ontwikkelt website voor Oude Kerk

Bravoure ontwikkelt website voor Oude Kerk

De Oude Kerk lanceert een website in samenwerking met digitaal strategisch bureau Bravoure. Met dit digitale platform wil het museum de online zichtbaarheid vergroten en haar positie als hedendaags kunstinstituut verstevigen.

De Oude Kerk wil bezoekers inspireren met hedendaagse kunst in de context van haar monumentale erfgoed. Het platform vertaalt de strategie van de Oude Kerk naar een online omgeving waar je wordt ondergedompeld in de wereld van het museum.

Sinja Bloeme, hoofd Marketing, Communicatie en Publiekszaken bij de Oude Kerk: "Bravoure vertaalt de strategie van ons museum naar het digitale domein en weet de diversiteit van het merk Oude Kerk om te zetten in een toegankelijk digitaal concept voor verschillende doelgroepen. Het platform ontsluit niet alleen onze huidige verhalen, tentoonstellingen en collecties, maar deels ook ons archief. We vergroten hiermee de zichtbaarheid van de Oude Kerk en bieden bezoekers een ervaring die past bij onze visie en missie als hedendaags kunstinstituut en monumentaal erfgoed."

Simon Sitanala, Digital Designer bij Bravoure: "In het ontwerp van de website is het samenspel tussen het kunstprogramma en het erfgoed op een concrete manier zichtbaar gemaakt door twee verschillende lagen op de homepage. De onderste laag bestaat uit het archief van verhalen over de kunstprojecten, de levens van mensen die in de Oude Kerk begraven liggen, het kerkinterieur en de objecten uit de collectie. De bovenste laag toont het actuele programma dat geïnspireerd is op deze onderste laag, het fundament. Bovendien laat de horizontale scroll in een oogwenk de diversiteit en omvang van het programma en archief zien."

www.bravoure.nl

www.oudekerk.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.