Marketing Report
Bruut Amsterdam gebruikt virtual production  voor videoclip Songfestival

Bruut Amsterdam gebruikt virtual production  voor videoclip Songfestival

Productiemaatschappij Bruut Amsterdam produceerde de videoclip van de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Liverpool Burning Daylight, in samenwerking met publieke omroep AVROTROS en regisseur Gregory Samson. De videoclip werd grotendeels gemaakt met een van de meest innovatieve technieken in de filmwereld: virtual production.

De videoclip toont twee verschillende pijnlijke gebeurtenissen uit de levens van het artiestenduo Mia en Dion. Het ene verhaal gaat over het einde van de relatie tussen Dion en zijn ex-partner, het andere over de scheiding van de ouders van Mia. De pijnlijke gebeurtenissen zijn de verbindende factor in de videoclip:

De combinatie van verschillende locaties, een hoge tijdsdruk en de strikte geheimhouding van het nummer, maakte de productie van de videoclip een ambitieus project. Deniz Alkaç, executive producer van Bruut Amsterdam: “We hadden slechts drie weken de tijd om deze productie van de grond te krijgen. Die verschillende locaties hadden we nooit in dat tijdsbestek kunnen bouwen. Bovendien was dat veel te duur geweest”, aldus. Het productiehuis ging op zoek naar een alternatief. We moesten creatief zijn. Om de uitdagingen te tackelen hebben we gebruik gemaakt van virtual production.

Behind The Scenes

Het maakproces van de videoclip is in een korte documentaire van 5 minuten vastgelegd:

Wat is virtual production?

Virtual production is de verzamelnaam voor het proces waarbij de fysieke en digitale wereld elkaar kruisen: het combineren van een 3D-achtergrond met een fysieke voorgrond. Gigantische LED-schermen maken het mogelijk om elke plek achter de set fotorealistisch en in hoge resolutie te projecteren. LED-schermen stralen licht uit dat terugkaatst in de set en het onderwerp ervoor verlicht.

Deniz Alkaç: “Het werken met nieuwe technieken is leuk, maar nog toffer is het als die technieken bijdragen aan het verhaal dat je wilt vertellen. Als je nu naar de film kijkt, zie je niets terug van alle moeite die erin is gestoken. En dat is bij virtual production nou precies de bedoeling.”

www.bruut.amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief