Marketing Report
Bud komt met aangepaste Whassup commercial

Bud komt met aangepaste Whassup commercial

Bud heeft de Whassup commercial aangepast om vrienden eraan te herinneren in contact te blijven met elkaar tijdens deze periode van sociaal isolement. De video is te zien op de social media kanalen van Bud in Nederland. Bud wil met de video vrienden eraan herinneren om verbinding met elkaar te blijven zoeken tijdens de coronarestricties.
 
In de video is de originele cast te zien met opnieuw opgenomen audio. De video eindigt met de boodschap: Bud Support Buds: Check In On Yours. De campagne maakt gebruik van de hashtag #TogetherAtADistance om daarmee vrienden samen te brengen om elkaar te steunen, vanaf een afstandje.


Sjors van Drie, senior Brand Manager van Bud: "Bijna iedereen heeft de manier waarop we leven en omgaan met elkaar moeten veranderen. Als Bud brengen we mensen graag samen, maar het is momenteel niet mogelijk om samen met je vrienden wat te drinken. Dat betekent alleen niet dat je je vrienden niet hoeft te zien. We benadrukken zo op een luchtige manier om contact met elkaar te blijven houden."

De commercial werd wereldwijd uitgezonden van 1999 tot 2002. De uitdrukking Whassup? werd een bekende slogan, die tot op heden nog steeds wordt gebruikt. De commercial is gebaseerd op een korte film waarin de personages tegen elkaar aan het praten waren aan de telefoon en op een komische manier whassup? tegen elkaar zeiden. Deze korte film werd populair op filmfestivals en uiteindelijk maakte het biermerk Bud hier een commercial van. Deze won onder meer de Grand Prix van Cannes en de Grand Clio. In mei 2006 werd de campagne ingewijd in de CLIO Hall of Fame.

www.ab-inbev.nl
www.ab-inbev.com

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief