Burger King Nederland introduceert Plant-based Long Chicken en Nuggets

Burger King Nederland introduceert Plant-based Long Chicken en Nuggets

Na de lancering van de Plant-based Whopper introduceert Burger King de Plant-based chicken in alle Nederlandse restaurants. Op het menu staan Plant-based Nuggets en de iconische Long Chicken, als plantaardige variant met een plantaardige kipburger en plantaardige mayonaise. Zo biedt Burger King meer plantaardige variatie en menu-opties als smaakvolle alternatieven voor burgers die vleesproducten willen inwisselen voor een alternatief.

Met de Plant-based Long Chicken wil Burger King dezelfde geweldige smaak aanbieden aan gasten als met de originele sandwich, maar dan zonder kip. De burger is krokant met daarop f ijsbergsla, plantaardige mayonaise, geserveerd op een vers getoast broodje met sesamzaadjes. De plantaardige kipproducten worden apart van de reguliere kipproducten bereid om kruisbesmetting te voorkomen.

Met de uitbreiding van het Plant-based assortiment met Nuggets en Long Chicken speelt Burger King in op de behoefte van gasten aan meer plantaardige alternatieven. Innovatie in duurzame oplossingen is een belangrijke belofte van Burger King. Daarmee wil het merk graag voldoen aan de wens van gasten om meer plantaardige opties te bieden, zodat Plant-based kan uitgroeien tot een volwaardige categorie binnen het menu van de keten.
 
Esther van de Graaf, Marketing Manager Burger King Nederland: “Wij zijn trots dat we na de Plant-based Whopper opnieuw een plantaardig icoon aan ons menu hebben kunnen toevoegen. Met de introductie van de Long Chicken en Nuggets is Plant-based bij Burger King een volwaardige categorie en bieden we gasten volop plantaardige variatie.”

Voor Plant-based chicken producten werkt Burger King samen met De Vegetarische Slager. Na de Plant-based Whopper hebben zij in nauwe samenwerking een plantaardig icoon gecreëerd. Als basis voor de producten gebruiken ze soja en tarwe. Met als resultaat Nuggets en een Long Chicken met een gelijkwaardige smaak die de beleving nabootst die je hebt als je kip eet.
 
Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager: “Na de Plant-based Whopper hebben we nu ook samen met Burger King de plantaardige Long Chicken en Nuggets mogen introduceren. Want als je echt van kip houdt dan eet je natuurlijk plantaardige kip.”

www.burgerking.nl
www.devegetarischeslager.nl


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.