Media Info Groep: CDA en D66 aan kop in media-aandacht

Media Info Groep: CDA en D66 aan kop in media-aandacht

Uit een analyse van Media Info Groep naar de media-aandacht in de landelijke dagbladen met betrekking tot de Tweede Kamer verkiezingen, blijkt het CDA van Wopke Hoekstra de grote winnaar. Partijen die niet in de Tweede Kamer zitten, komen er een stuk minder goed van af.

 Deze week staat in het teken van de Tweede Kamer-verkiezingen. Om te zien aan welke partijen en hun lijsttrekker de landelijke dagbladen de meeste aandacht besteden, heeft Media Info Groep een analyse uitgevoerd. Verrassend genoeg laat dit een ander beeld zien dan de peilingen momenteel aangeven. De VVD is hier niet de grootste partij, maar het CDA met als runner-up D66. Daarmee hebben de drie grootste regeringspartijen de meeste aandacht. Ook de klassiek linkse partijen, zoals de PVDA, SP en GroenLinks zijn goed in de top vertegenwoordigd. De PVV, die momenteel als tweede partij wordt gepeild, komen we onderin de middenmoot pas tegen. Nieuwe partijen zoals JA21, Volt en BIJ1 doen het goed in de peilingen, maar weten de weg in de landelijke dagbladen vooralsnog niet te vinden.

Ook de media-aandacht voor de lijsttrekkers is onderzocht. Dit levert andere inzichten op dan voor de partijen. Zo verschijnt niet Wopke Hoekstra, maar demissionair minister-president Mark Rutte op de eerste plek, met achter zich Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag. Wat opvalt is dat BIJ1 strak onderaan staat in media-aandacht. Daarentegen genereert lijsttrekker Sylvana Simons van BIJ1 juist aanzienlijk meer media-aandacht dan de lijsttrekkers van andere nieuwe partijen, zoals Richard de Mos, Laurens Dassen en Joost Eerdmans.www.mediainfogroep.nl
Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.