[CMTA] Crocodile Agency: The Dean

[CMTA] Crocodile Agency: The Dean

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022
www.cmta.nl


Crocodile Agency zorgt voor de beste match tussen talent en merk. We hebben een groot netwerk aan BN'ers, artiesten, influencers en sporters die we allen persoonlijk kennen. Dit resulteert in insights die zorgen voor unieke, creatieve partnerships.

Elevator Pitch

The Dean is het alter ego van Daan Boom. Daan neemt ons via zijn Youtube-serie mee in zijn reis richting een succesvolle hiphopcarrière. Helaas kan dit niet zonder sponsoring. KPN biedt de helpende hand in seizoen 2. Sidekick Tobias haakt KPN eigenhandig aan en verkoopt op hilarische wijze hun ziel aan de sponsor. The Dean x KPN is een geweldige next level YouTube merkintegratie van 4 afleveringen. Doorvertaald op social en winkelvloer.

Briefing

Omdat The Dean een format is dat op het eigen kanaal van Daan Boom wordt vertoond is deze niet zonder sponsor te produceren. KPN bood de helpende hand door een tweede seizoen mogelijk te maken. In ruil daarvoor hebben we met Daan en Tobias gekeken hoe we KPN zo goed mogelijk konden integreren in de vier afleveringen.

Uitdaging 1
Hoe creëren we een seizoen waarin KPN zo goed mogelijk wordt geïntegreerd, maar het sentiment onder de kijkers wel positief blijft. Vanuit KPN zijn er twee afdelingen betrokken bij de samenwerking: social en retail.

Uitdaging 2

Hoe zorgen we ervoor dat KPN retail zo goed mogelijk naar voor komt. Zonder dat het gesponsord overkomt.

Uitdaging 3

Hoe zorgen we ervoor dat KPN ook wordt meegenomen op de social kanalen van Daan en Tobias.

 

Strategie | Aanpak | Resultaat

Seizoen 2 van The Dean draait om een doorbraak in het buitenland. In 4 afleveringen werken we toe naar de climax: Een samenwerking met een buitenlandse artiest. De vraag is hoe we KPN zo goed mogelijk in de show kunnen verwerken. 

De oplossing

KPN wordt een essentieel onderdeel van de storyline. Door eerlijk te zijn over de sponsoring biedt dit juist creatieve ruimte voor een goede integratie. Kijkers omarmen het zo veel eerder. Zeker als dit met de humor gebeurt waar Daan en Tobias bekend om staan. 

Uitrol sponsor-integratie


Iedere aflevering heeft 2 grote sponsormomenten.
Aflevering 1: Pitchen bij KPN en introductie van de nieuwe sponsor.
Aflevering 2: Freestylen voor de KPN-winkel om abonnementen te verkopen.
Aflevering 3: Talentenjacht The Dean zoekt talent in de KPN-winkel.
Aflevering 4: Signeersessie in de KPN-winkel.
In iedere aflevering is ook een (hele slechte) zelfgemaakte commercial over een KPN-product te zien. Als extraatje heeft Tobias Daan zijn Dacia Logan in KPN-kleuren gewrapt. De afleveringen worden ondersteund met muziek. In de videoclip van Speler begint de video in een KPN-winkel.

www.crocodile.global

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

[CMTA] De Combinatie van Factoren: Spoken word campagne voor De Waalhoven

[CMTA] 1Camera: Samen leven volgens Achmea

[CMTA] Marcommit: HR in de spotlight

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.