Marketing Report
[CMTA] MPG: Checkpoint magazine De jonge veteraan nieuws

[CMTA] MPG: Checkpoint magazine De jonge veteraan

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

MPG is als contentmarketingbureau onderdeel van Matter, een snelgroeiend netwerk van content- en marketingbureaus. MPG integreert data, insights, strategie, concepting, content en distributie. Zo helpen wij merken om vandaag connectie te maken om er morgen toe te doen.

Wij geloven dat content de wereld mooier, simpeler, leuker of spannender kan maken. Voor consument, medewerker, merk en samenleving. Content is het hart, hoofd en de huid van een merk.

Het creëert waarde door relevant en gewenst te communiceren. Businessoplossingen te bieden. En zo het merk tastbaar en dichtbij te maken. Wij zien hoe hard het nodig is dat merken op deze wijze houvast bieden in een sneller dan ooit veranderende wereld. Het is onze missie merken hier een leidende rol in te bieden.

Elevator Pitch

Checkpoint 5-2022, een magazine van het Nederlands Veteraneninstituut, gaat in op de vraag waarom jonge veteranen weinig betrokken zijn bij veteranenactiviteiten en zich zelfs geen veteraan voelen. Jonge veteranen vinden dat het bestaande beeld van veteranen niet bij hun past: oud, borst vol medailles en een held. Zij hebben gewoon hun werk gedaan. Met deze editie van Checkpoint maken we een begin om de kloof tussen generaties te dichten.

Briefing

In veteranenland heerst de overtuiging dat jonge veteranen ook betrokken moeten worden bij activiteiten en nodig zijn om veteranen meer zichtbaarheid te geven binnen de samenleving.

Het is bekend dat de meeste (oud-)militairen zich pas veteraan gaan voelen als ze qua persoonlijk leven en loopbaan in rustiger vaarwater terechtkomen. Als bijvoorbeeld de kinderen het huis uit zijn, zo rond hun 50/55e jaar. Ze hebben meer tijd om te reflecteren en terug te kijken.

Ook speelt een rol dat jonge veteranen zich niet herkennen in het beeld dat de media en samenleving hebben over veteranen.

Het Nederlands Veteraneninstituut wil álle veteranen bereiken en laten zien welke faciliteiten beschikbaar zijn, ook voor jonge veteranen. Ook wil het Nederlands Veteraneninstituut de samenleving een reëel beeld tonen van echte veteranen. Daarnaast is het belangrijk dat Checkpoint relevant is voor de jongere doelgroep en aansluiting houdt.

Bekend is dat jonge veteranen zich graag willen inzetten maar dit lastig vinden. Op een genuanceerde manier wordt dit aan de orde gesteld aan de hand van een open dialoog tussen de verschillende generaties. Op het moment dat duidelijk is welke belemmeringen jonge veteranen ervaren, hopen we over en weer begrip te kweken en een brug te kunnen slaan.

Strategie | Aanpak | Resultaat

We hebben bij dit nummer twee jonge veteranen als gasthoofdredacteur betrokken. Tijdens de redactievergadering werd al snel duidelijk dat zij het beeld dat de samenleving heeft over veteranen (oude mannen in blauwe blazers of veteranen met PTSS) graag willen bijstellen en daar met liefde en plezier hun steentje aan bijdragen.

Maar hoe dan? Om te beginnen met het uitwisselen van gedachten hierover met twee boegbeelden in de veteranenwereld. Dat werd het rondetafelgesprek. Verder interviewen we een oudere en jonge veteraan die aan de hand van een aantal emoties reflecteren op hun uitzending. En we interviewen een jonge veteraan die een uitzending heeft gedraaid met een zeer jonge reservist. In deze verhalen komt subtiel naar voren of en hoe deze (oud-)militairen hun veteraan-zijn beleven.

Uiteraard sieren jonge veteranen de cover. Daarnaast geeft de gastredactie op verschillende artikelen een persoonlijke reactie. Dit is voor de lezer zichtbaar door een getekend portret van de gastredacteuren.

www.mpg.today

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.