Marketing Report
[CMTA] MPG: Cover Rituals Magazine

[CMTA] MPG: Cover Rituals Magazine

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

MPG is als contentmarketingbureau onderdeel van Matter, een snelgroeiend netwerk van content- en marketingbureaus. MPG integreert data, insights, strategie, concepting, content en distributie. Zo helpen wij merken om vandaag connectie te maken om er morgen toe te doen. Wij geloven dat content de wereld mooier, simpeler, leuker of spannender kan maken. Voor consument, medewerker, merk en samenleving. Content is het hart, hoofd en de huid van een merk. Het creëert waarde door relevant en gewenst te communiceren. Businessoplossingen te bieden. En zo het merk tastbaar en dichtbij te maken. Wij zien hoe hard het nodig is dat merken op deze wijze houvast bieden in een sneller dan ooit veranderende wereld. Het is onze missie merken hier een leidende rol in te bieden.

Elevator Pitch

Een dubbelmagazine (redactioneel en commercieel) met twee covers die in ontwerp en techniek een eenheid vormen, maar waarbij de ene cover staat voor inspiratie en de andere cover de commerciële invalshoek vertegenwoordigt. Beide covers moeten over een duidelijke Rituals-signatuur beschikken, zowel qua emotie als design.

Briefing

Naar aanleiding van de opening van de eerste flagshipstore House of Rituals in Amsterdam kreeg MPG van Rituals de opdracht om, naast het bestaande redactionele magazine, een commerciële component te bedenken waarmee zowel de winkel als het grote assortiment onder de aandacht werden gebracht.

Doel: Vergroten van de bezoekersaantallen en een verhoging van online en offline aankopen vanuit binnen- en buitenland.

Belangrijke voorwaarde: Deze commerciële toevoeging mocht geen afbreuk doen aan de creatieve uitstraling van de cover, het binnenwerk en het merk in zijn totaliteit.

Resultaat: Een dubbelnummer met twee covers die in ontwerp en techniek een eenheid vormen, maar waarbij de ene cover staat voor inspiratie en de andere cover de commerciële invalshoek vertegenwoordigt.

Ondanks de verschillende insteek (redactioneel/inspiratie en commercieel) moesten beide covers beschikken over de duidelijke Rituals-signatuur/-merkbeleving, zowel qua emotie als design. Met andere woorden: twee onmiskenbare Rituals-covers die de lezer in één oogopslag ertoe zouden verleiden het magazine open te slaan, ongeacht welke cover bovenop zou liggen.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Per cover is er één centraal element gekozen:

• Voor de redactionele cover: het kompas. Dit staat voor de Rituals-filosofie: The art of soulful living, your compass for personal wellbeing.
• Voor de commerciële cover: de bouwtekening van het Amsterdamse pand waarin House of Rituals is gevestigd. De thuisbasis waar het merk in zijn totaliteit tot leven komt.

Om een onderscheid tussen de invalshoeken van beide magazines te maken, is gekozen voor basic zwart en wit. De goudkleurige lijntekening op beide covers zorgt echter voor synergie en eenheid. Er zijn bewust geen redactionele of commerciële coverteksten geplaatst; hier geldt: schoonheid door eenvoud.

Elke cover moet uiteraard opvallen, gezien worden, opgepakt worden, gelezen worden. Maar deze twee covers zijn meer: door de vele technische bewerkingen kan de lezer deze covers ook voelen en beleven. Net zoals het merk Rituals zelf. De redactionele cover (wit) bevat structuur, een goudkleurige preeg en lak. De commerciële cover (zwart) is glad, kreeg een soft velvet en een goudkleurige preeg. De technisch bijzondere uitvoering van de covers maakt van dit tijdschrift een uniek koffietafelwaardig magazine dat je graag wilt bewaren.

www.mpg.today

www.rituals.com

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.