Marketing Report
[Case] Campina beweegt heel Nederland met videocampagne tijdens Olympische Spelen

[Case] Campina beweegt heel Nederland met videocampagne tijdens Olympische Spelen

In opdracht van Campina en Wavemaker ontwikkelden DPG Media, Motion Content Group en de redactie van ADR een crossmediale campagne, die tijdens de Olympische Spelen van Tokio heel Nederland inspireerde om de dag sterk te starten met goede voeding én beweging!

Online videoserie

Om de gedachte: Start je dag sterk met Campina tot leven te brengen, ontwikkelden DPG Media de vierdelige online videoserie De Starters. Ook was Campina sponsor van de Ti-Ta-Tokio-podcast. Speciaal voor Campina zijn er binnen deze podcast elf in-program momenten gecreëerd waarin dieper ingegaan wordt op het belang van een sterke start.

Om het bereik van de in-program items te vergroten, zijn deze doorgeplaatst in de populaire podcast In ’t Wiel en is er van alle momenten een tweede videoserie gecreëerd: In De Sterke Start, behind the scenes zijn  de in-program momenten uit de podcast in beeld gebracht. Deze video’s zijn breed verspreid binnen ADR.

Kijktijd

De campagne was zeer succesvol en de prachtige resultaten onderstrepen dit! Zo is voor de online serie De Starters de KPI voor de videostarts ruimschoots behaald en heeft deze een zeer hoge gemiddelde kijktijd gerealiseerd van bijna 4 minuten.

Daarnaast realiseerde Sterke Start, behind the scenes een enorm aantal views. Via de podcasts werden bijna 800.000 streams gerealiseerd. De Olympische Podcast Ti-Ta-Tokio werd ruim twee keer beter beluisterd dan de afgesproken KPI!

Voortzetting in 2022

Campina en DPG Media kijken terug op een zeer geslaagde campagne, waarin relevante, kwalitatieve crossmediale content en een slimme inzet binnen het juiste Umfeld het verschil maken. De samenwerking wordt doorgezet naar een campagne voor de Olympische Winterspelen in 2022!

Benieuwd hoe dit er uit ziet? Bekijk de video van deze case op dpggrow.nl.

www.dpggrow.nl
www.campina.nl

Lees ook:

[Case] Bol.com positioneert zichzelf als woonaanbieder met vtwonen
[Case] DPG Media zet sporters in het zonnetje met Oranje Boven
[Case] DPG’s crossmediale full funnel-strategie voor QWIC

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief