Marketing Report
ChannelEngine koppelt retailers en merken aan Zalando

ChannelEngine koppelt retailers en merken aan Zalando

ChannelEngine is de eerste marketplace integrator die verkopers realtime koppelt aan de interface van Zalando. Daardoor kunnen zij technisch eenvoudig artikelen verkopen op de site. Nelson Schoenen, klant van ChannelEngine, heeft de primeur.

Zalando is actief op zeventien Europese markten en heeft zich ten doel gesteld het startpunt voor fashion te worden. Om het aanbod te vergroten, biedt het Duitse bedrijf andere verkopers de kans te verkopen op het platform. Verkopers moeten wel voldoen aan Zalando’s verkoopvoorwaarden, bijvoorbeeld op het punt van retouren. De Nederlandse winkelketen Nelson verkoopt voortaan schoenen op Zalando via de API zDirect.

Tot nu toe waren het vooral merken die voorraad toevoegden aan Zalando, door bulkbestanden te uploaden via EDI (electronic data interchange). Met de komst van zDirect, een API, kan dat nu automatisch en realtime. ChannelEngine is de eerste marketplace integrator die ook zogenoemde multi-brand retailers aan Zalando kan koppelen met deze API, zoals dat nu is gebeurd bij Nelson Schoenen. Voor verkopers die hun producten op voorraad leggen bij Zalando, ondersteunt ChannelEngine ook ZFS (Zalando Fulfillment Solutions).

Nelson-orders op Zalando.nl en binnenkort ook Zalando.be en Zalando.de, gaan via ChannelEngine direct het systeem van Nelson in en de voorraden worden automatisch aangepast. Als de retailer de beschrijving van een product op Zalando wil wijzigen of nieuwe producten toevoegt, dan kan dat in het eigen systeem worden gedaan voor alle verkoopkanalen tegelijk. ChannelEngine koppelt die informatie automatisch door naar Zalando. Zo kan Nelson zijn verkoopterrein flexibel en snel uitbreiden.

Jacintha de Graaf van Zalando in de Benelux: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons platform en brengt Zalando opnieuw een stap dichter bij zijn missie: het startpunt worden voor mode en lifestyle in Europa.”

Jorrit Steinz, CEO van ChannelEngine: “We zijn blij met de partnership tussen Zalando en ChannelEngine. Wij kunnen bestaande en nieuwe klanten in heel Europa automatisch koppelen aan de landensites van Zalando, waardoor ze snel en flexibel kunnen verkopen op het grootste modeplatform.”

www.channelengine.com
www.zalando.nl

 

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief