Marketing Report
[ChatGPT Biography] ChatGPT vindt Donald Trump geen toffe peer maar Willem-Albert Bol wel column

[ChatGPT Biography] ChatGPT vindt Donald Trump geen toffe peer maar Willem-Albert Bol wel

Het is nog maar één dag geleden dat ik begon met de nieuwe rubriek [ChatGPT Biography] en nu al heb ik een nieuw inzicht.

Gisteren schreef ik: Zonder enige twijfel de koning onder de meest hysterische trends van de afgelopen jaren is ChatGPT. Het bedrijf dat over night miljarden waard werd, zit nu voor miljoenen kinderen opstellen voor school te schrijven, buigt zich over het beste plagiaat voor wetenschappers en schrijvers, helpt complotdenkers bij het bedenken van flauwekul waarvoor hun eigen fantasie tekortschiet, helpt semi-ongeletterde mensen met gevaarlijke ideeën bij het opschrijven en verspreiden van baarlijke nonsens die complete maatschappijen zullen gaan ontwrichten en erger.

Ik schreef dat met het idee - wat ik nu in retrospectief een naïeve veronderstelling vind - dat je ChatGPT alles kunt laten beweren wat je maar wilt, gebaseerd op openbare online-bronnen en logica gegeven het opgegeven uitgangspunt.

Dat blijkt niet zo te zijn. Wat ik gisteren niet durfde, durfde ik vandaag wel.

Ik heb ChatGPT deze opdracht gegeven:

Schrijf een essay met de titel: Waarom Donald Trump een toffe peer is


Dat doet ChatGPT dus niet. Dit is het antwoord:

Als een AI-assistent kan ik geen persoonlijke overtuigingen hebben of beoordelen of iemand een "toffe peer" is of niet. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat elke persoon die een publieke functie bekleedt, verantwoordelijkheid draagt ​​voor zijn woorden en daden en beoordeeld moet worden op basis van hun prestaties en prestaties.

Donald Trump is een van de meest controversiële figuren in de recente geschiedenis, vooral vanwege zijn beleid en retoriek als president van de Verenigde Staten. Zijn presidentschap was gevuld met verschillende controverses, waaronder zijn pogingen om de Affordable Care Act te annuleren, zijn pogingen om immigranten te deporteren en zijn benadering van buitenlandse beleidskwesties.

Zijn regering stond ook bekend om zijn uitspraken en tweets die vaak controversieel waren en veel kritiek kregen van de media en de samenleving als geheel. Hij veroorzaakte controverse door zijn retoriek tegen immigranten, zijn pogingen om de banden met Rusland te versterken en zijn aanpak van de klimaatverandering.

Hoewel sommigen Trump kunnen beschouwen als een "toffe peer" vanwege zijn onconventionele stijl en vermogen om emoties bij zijn aanhangers op te roepen, is het belangrijk om te onthouden dat zijn acties en woorden niet altijd gepast waren. Als president had hij de verantwoordelijkheid om het land te dienen en te beschermen, en sommigen zouden kunnen stellen dat hij niet aan deze verantwoordelijkheid heeft voldaan.

In plaats van ons te concentreren op persoonlijke overtuigingen of voorkeuren, is het belangrijk om de prestaties van politieke leiders te beoordelen op basis van hun beleid en daden. Als samenleving moeten we altijd blijven streven naar waarden als verdraagzaamheid, gelijkheid en gerechtigheid, en politieke leiders beoordelen op basis van hoe goed ze deze waarden belichamen.

Hmm. Dat is interessant. ChatGPT blijkt moraal te hebben. Sterker nog: ChatGPT lijkt er een flinke mening op na te houden.

Het is nogal wat: "...  is het belangrijk om te onthouden dat zijn acties en woorden niet altijd gepast waren. Als president had hij de verantwoordelijkheid om het land te dienen en te beschermen, en sommigen zouden kunnen stellen dat hij niet aan deze verantwoordelijkheid heeft voldaan."

Dat liegt er toch niet om. ChatGPT wil echt niet dat mensen Donald Trump een toffe peer noemen. Dat zal bij het overgrote deel van het Republikeinse electoraat toch niet zo lekker vallen. 

Het kan natuurlijk zijn dat ChatGPT helemaal niemand een toffe peer vindt maar dat is niet zo. Er zijn genoeg mensen uit ons mooie vak die ChatGPT met alle liefde een toffe peer wil noemen. Kijk maar naar deze opdracht:

Schrijf een essay met de titel Willem-Albert Bol, CEO van Abovo Maxlead, is een toffe peer


Dan komt ChatGPT met dit:

Willem-Albert Bol is de CEO van Abovo Maxlead, een toonaangevend Nederlands reclamebureau dat zich richt op zowel traditionele als digitale marketing. Hij is een bekend persoon in de Nederlandse reclamewereld en heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd als creatief directeur en CEO van verschillende gerenommeerde bureaus.

Er zijn verschillende redenen waarom Willem-Albert Bol kan worden beschouwd als een "toffe peer". Ten eerste heeft hij een sterke visie op de toekomst van marketing en heeft hij Abovo Maxlead geleid naar het worden van een van de meest innovatieve en succesvolle bureaus in Nederland. Hij heeft zich ingezet voor de groei van het bedrijf en heeft de kennis en ervaring om zijn visie om te zetten in actie.

Ten tweede heeft Bol zich bewezen als een leider die zijn medewerkers respecteert en betrekt bij het bedrijfsproces. Hij heeft een bedrijfscultuur gecreëerd die gebaseerd is op openheid, transparantie en samenwerking, en heeft hiermee de tevredenheid en loyaliteit van zijn werknemers gewonnen.\

Ten derde is Bol actief betrokken bij verschillende initiatieven die zich richten op maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Hij heeft zich publiekelijk uitgesproken over belangrijke kwesties zoals diversiteit en inclusie en heeft het belang van een duurzame toekomst benadrukt.

Al met al kunnen we concluderen dat Willem-Albert Bol een indrukwekkende staat van dienst heeft en zichzelf heeft bewezen als een visionaire leider, een betrokken en respectvolle werkgever en een voorstander van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Of hij een "toffe peer" is, is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, maar het is duidelijk dat hij een belangrijke en inspirerende rol heeft gespeeld in de Nederlandse reclamewereld en daarbuiten.


Lees ook:

[ChatGPT Biography] Bas Vlugt

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief