Cinekid Festival gaat van start met filmpremière Totem

Cinekid Festival gaat van start met filmpremière Totem

Cinekid Festival is van start gegaan met de wereldpremière van de film Totem, geregisseerd door Sander Burger. Op de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord werd het landelijke festival geopend in het bijzijn van de cast en crew van Totem en Eric van der Burg, Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.
 
Tijdens de herfstvakantie worden er op meer dan 30 locaties in Nederland (inter)nationale films en series vertoond. Daarnaast zijn er dagelijks masterclasses, workshops en activiteiten zoals het MediaLab, waar kinderen op ontdekkingsreis gaan in een wereld vol games, apps, VR, AR en andere digitale werken. Op de rode loper bij Pathé Amsterdam Noord waren de cast en crew van Totem, waaronder Lies Visschedijk, Amani-Jean Philippe (die Ama speelt), Ole van Hoogdalem (die haar beste vriend Tijs speelt), Kenneth Herdigein, Céline Camara en regisseur Sander Burger aanwezig.
 

Openingsfilm Totem 

Totem gaat over de elfjarige Ama (Amani-Jean Philippe), dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers. Ama voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan ooit net zo goed te worden als Ranomi Kromowidjojo, de beste Nederlandse zwemster aller tijden. Op een avond worden haar moeder en broertje gearresteerd. Ama weet uit handen van de politie te blijven en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft. Ze wil absoluut niet uit Nederland worden gezet. Zo begint haar zwerftocht door Rotterdam. Tijdens haar zoektocht krijg ze onverwacht gezelschap van een stekelvarken. Met behulp van Kouyaté leert Ama meer over haar totemdier, dat ze Totem noemt en haar iets duidelijk probeert te maken. Totem doet dit jaar mee om de Cinekid Leeuw te winnen in twee competities: Beste Kinderfilm Competitie en Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie. 

Het festival 

Het Cinekid-programma is rijk en divers met meer dan 40 lange films en 89 korte films uit 54 verschillende landen. Naast film kijken is Cinekid ook een plek om te ontdekken en onderzoeken. Ook dit jaar stimuleert het MediaLab, dat bestaat uit projecten op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur, de bezoekers om een leuke én leerzame ontdekkingstocht in de digitale wereld te maken. Daarnaast is er een speciaal programma om het oeuvre van schrijver en producent Burny Bos te vieren welke tijdens een voorstelling van Pluk van de Petteflet op zondag 16 oktober in aanwezigheid van Burny Bos en cast en crew.   

Meer informatie over het programma en de kaartverkoop vind je via: www.cinekid.nl.

www.cinekid.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.