Club Brugge en Studio Dumbar rebranden Club Brugge Vrouwen tot Club YLA

Club Brugge en Studio Dumbar rebranden Club Brugge Vrouwen tot Club YLA

15-04-2020 12:21:00 | Door: David de Jong | hits: 1892 | Tags:

Club Brugge heeft besloten haar vrouwenteam een andere naam te geven: Club YLA. De voetbalclub heeft samen met Studio Dumbar een ontwerp daartoe gemaakt met logo, outfit, merchandise, social media,website, fotografie en motion graphics. Het project werd vanuit Club Brugge begeleid door zelfstandig art director Ludovic Beun.

De naam YLA is ontwikkeld binnen de club en is een afkorting voor Yvonne Lahousse. Cafébaas Yvonne wordt gezien als één van de meest fervente supporters in de historie van Club Brugge. Yvonne Lahousse overleed in 2006 op 91-jarige leeftijd. Ze was de moeder van de Spionkop, het gedeelte van de tribune met de trouwste Club Brugge-aanhang. Ze was zó fanatiek dat ze een dag voor de bevalling nog achter het doel stond om het team aan te moedigen. Het ontwerp geeft uitdrukking aan de persoonlijkheid van Yvonne Lahousse: dynamisch, gepassioneerd en vol energie.

Studio Dumbar dat onderdeel is van Dept, is een ontwerpbureau gespecialiseerd in branding en motion graphics, met opdrachtgevers als Nike, Apple, Adidas, Transavia en Van Gogh Museum.

www.studiodumbar.com
www.clubbrugge.be
www.deptagency.com

 

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.