Marketing Report
Coca-Cola Company kiest voor WPP als Global Marketing Network Partner

Coca-Cola Company kiest voor WPP als Global Marketing Network Partner

De Coca-Cola Company heeft WPP verkozen tot Global Markting Network Partner ten behoeve van de wereldwijde activiteiten op het vlak van creatie, data, media en marketing. De bedoeling is dat WPP een rol zal spelen voor de gehele merkenportfolio van het bedrijf in meer dan 200 landen. WPP heeft daartoe een afdeling opgezet onder de naam OpenX. Coca-Cola had een pitch uitgeschreven voor zijn gehele account ter waarde van 4 miljard dollar.

Het geïntegreerde agentschapsmodel van Coca-Cola maakt deel uit van een plan om de marketinginspanningen te transformeren en te innoveren. Daarbij wil het frisdrankenbedrijf dit inzetten om de winstgevende groei van het bedrijf te bevorderen. Dentsu is verkozen tot aanvullende mediapartner waarbij het bepaalde geografische gebieden zal bedienen waar het meer expertise van heeft. Het zou gaan om landen als Zuid-Korea en Japan. IPG had voorheen een groot deel van het account dat het via UM exploiteerde in onder meer de Verenigde Staten en Nederland. De IPG-onderdelen McCann en Mercado zullen voor Coca-Cola blijven werken. Ook Publicis zal enkele projecten voor Coca-Cola blijven uitvoeren, maar verliest de activiteiten in onder meer Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.

Manolo Arroyo, Global Chief Marketing Officer voor de Coca-Cola Company: “Consumenten reageren op een hele ervaring – ze scheiden de boodschap niet van het medium – en daarom hebben we een bureaumodel ontworpen dat echt consumentgericht en silovrij is. Dit model gaat over naadloze integratie van de kracht van grote, gedurfde ideeën en creativiteit in ervaringen, versterkt door media en data. Het stelt ons in staat om end-to-end ervaringen te creëren die gebaseerd zijn op data-rijke inzichten en realtime geoptimaliseerd, op schaal, terwijl we leren van consumenten.” 

Coca-Cola is in de wereld telkens verschillend georganiseerd waarbij Coco-Cola Company telkens een belang heeft in de bedrijven. Coca-Cola Europacific Partners is het bedrijf dat Coca-Cola Nederland in handen heeft. Het bedrijf heeft PwC gevraagd te helpen bij de strategische keuzes, terwijl MediaScience geholpen heeft bij de aanvullende mediabureaukeuze.

www.coca-colacompany.com
www.cocacolaep.com
www.cocacolanederland.nl

www.wpp.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.