Marketing Report
Coca-Cola brengt drankjes tot leven met augmented reality

Coca-Cola brengt drankjes tot leven met augmented reality

Coca-Cola voegt wereldwijd een beleving via Augmented Reality toe aan het serveren van drankjes in de horeca.

Coca-Cola European Partners Nederland bouwt verder aan haar digital first-strategie met de introductie van The Soda Experience, speciaal ontwikkeld voor horecapartners in Nederland. Consumenten kunnen een QR-code op de menukaart scannen met hun smartphone en dan verschijnt middels augmented reality (AR) een selectie uit het Coca-Cola assortiment voor de ogen van de gast op tafel. De tool is tot stand gekomen in samenwerking  met social-first agency GoSpooky.

Carmen Helmink, Senior Shopper Marketing Manager bij Coca-Cola European Partners Nederland: “Wat ons mede inspireerde is dat onderzoek liet zien dat 87 procent van de horecagasten voordat ze naar binnen stappen nog niet heeft besloten welk merk ze gaan drinken. Daarnaast wordt meer dan de helft van de gasten op andere gedachten gebracht door het zien van de menukaart. Visuele aspecten spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze van het drankje, en het daadwerkelijk afbeelden van de perfect serve scoort het best.”

Anouk Vermeer, Shopper Marketing Manager van Coca-Cola European Partners Nederland: “Door in de online omgeving te sturen op visueel aantrekkelijke perfect serves, motiveren we gasten één van onze drankjes te bestellen. We wilden dat het niet alleen een innovatieve gadget is, maar vooral meerwaarde biedt aan onze horecapartners door gasten te leiden naar margerijke drankjes en dat het eenvoudig te integreren is in eigen materialen.”

Tom Geurts, AR lead bij GoSpooky: “Recht doen aan de iconische dranken van het merk was voor ons de hoogste prioriteit. Op het gebied van WebAR graphics en realtime shaders hebben we hier het onderste uit de kan gehaald. Vooral het pushen van de extreem uitdagende combinatie van organische materialen, glas, vloeistof, ijsblokjes en metaal is goed geslaagd. The Soda Experience is met recht een innovatie op het gebied van een point-of-sale activatie.”

www.cocacolanederland.nl
www.gospooky.com       

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.