Coca-Cola begint 100ste kerstcampagne

Coca-Cola begint 100ste kerstcampagne

27-11-2020 17:47:00 | Door: David de Jong | hits: 1035 | Tags:

Coca-Cola Nederland zendt de komende tijd haar kerstcommercial uit. Het is de 100ste keer dat het bedrijf een campagne rond de feestdagen begint. De campagneslogan is Geef deze Kerst iets dat alleen jij kunt geven - jezelf.

De commercial is geregisseerd door de Oscar-winnende filmmaker Taika Waititi en gemaakt door Wieden+Kennedy London. In Nederland zet Coca-Cola deze boodschap kracht bij met een speciale track over verbinding genaamd Thuis, geschreven door Snelle (Lars Bos) en geïnspireerd op persoonlijke verhalen van zijn fans.

De 2020 campagne bouwt voort op de iconische kerstcampagnes van Coca-Cola. Ook dit jaar zal de Kerstman zijn herkenbare bijdrage aan de feestdagen leveren. De campagne gaat uit van het idee dat de echte magie van kerst bestaat uit verbondenheid met elkaar en moedigt iedereen aan een oprechte connectie te maken dierbaren. Waar het kan fysiek met je naasten, en virtueel met de mensen om je heen.  

Daniela Depping, Head of Marketing bij Coca-Cola Nederland: “2020 is voor velen van ons geen makkelijk jaar geweest en de aankomende feestdagen zullen daardoor nog specialer en belangrijker zijn. Al sinds de jaren ’20 besteden we met Coca-Cola via onze reclames aandacht aan de feestdagen met een boodschap van eenheid en positiviteit. De campagne staat voor de grotere waardering van onze geliefden, onze lokale community en bovenal onze behoefte om deze kerst de (virtuele) connectie te behouden met onze dierbaren in de vorm van het beste geschenk - jezelf.”

Lars Bos (Snelle): "Ik vind de kerstuitingen van Coca-Cola altijd heel vet en daarnaast roept mijn moeder al jaren dat ik iets met kerst moet doen qua muziek. Ik kan me dan ook zeker vinden in Coca-Cola’s boodschap over verbintenis. Speciaal daarom heb ik mij voor dit nummer door fans en hun persoonlijke verhalen laten inspireren. Ik hoop dat de luisteraars dit ook voelen als ze Thuis horen."

De campagne bestaat uit een televisiecommercial die in verschillende lengtes bestaat van 10 seconden tot 2,5 minuut. Vanaf 6 december 2020 zijn de langere formats op televisie te zien, online en in bioscopen. Daarnaast zal er een (D)OOH-campagne starten gericht op de feestdagen en Coca-Cola zero sugar cinnamon. Online zal via social media ook worden ingezet op de kerstcampagne. Verder komen er kerstslee-displays in de winkels en heeft Coca-Cola een digitale adventskalender gelanceerd die via QR-codes op de verpakkingen bezocht kan worden.
 
De Nederlandse kerstcampagne is een doorvertaling van de internationale kerstcampagne van Coca-Cola. Het oorspronkelijke idee is ontwikkeld door Wieden+Kennedy London.
Mediabureau: UM PR: Coopr | Digitale adventkalender: Finally | Adaptatie van Media Assets: Hogarth

www.coca-cola.nl
www.coca-colacompany.com
www.cocacolanederland.nl
www.coca-cola.com

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.