Code d’azur lanceert kunstproject Noun Art Gallery voor Amsterdam Pride nieuws

Code d’azur lanceert kunstproject Noun Art Gallery voor Amsterdam Pride

Digital Brand Agency code d’azur lanceert een kunstproject om de LHBTIQ+-gemeenschap te ondersteunen. Op de website van Noun Art Gallery is het mogelijk een gepersonaliseerd kunstwerk te maken, op basis van je eigen naam en voornaamwoorden. Hiermee ontstaat een uniek, computer gegenereerd kunstwerk, op basis van 80 kleurrijke elementen van illustrator Eveline Schram. Hiermee doneert code d’azur niet alleen zelf, maar vraagt ook anderen te doneren aan COC Nederland, in het kader van de Amsterdam Pride week.

Verkeerde voornaamwoorden

Tijdens de Amsterdam Pride week wordt de vrijheid van onze uniekheid gevierd, ongeacht welke naam, voornaamwoord, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of expressie, of geslachtskenmerken we hebben. Voornaamwoorden kunnen deel uitmaken van iemands gender expressie. Het gebruik van enkel ‘hij’ en ‘zij’ is beperkend voor veel mensen en past niet bij iedereen. Het gebruik van de verkeerde voornaamwoorden is een vorm van mis-gendering. Studies tonen aan dat dit bij transgender jongeren het risico op depressie en zelfmoord vergroot. Hoe weet je welke voornaamwoorden iemand gebruikt? Even vragen! Met dit project brengt code d’azur het belang van het juiste gebruik van voornaamwoorden onder de aandacht. De galerie verrast je met een unieke, kleurrijke combinatie gebaseerd op jouw input.

Gepersonaliseerd voornaamwoord kunstwerk

Na het invoeren van de gegevens genereert de Noun (voornaamwoord) Art Gallery een uniek en kleurrijk kunstwerk, op basis van 80 geïllustreerde elementen, ontworpen door Eveline Schram. Dit kunstwerk kun je delen, printen, ophangen of op een digitale manier gebruiken. Bezoekers van de galerij worden als dank voor het kunstwerk gevraagd een Tikkie-donatie te doen aan COC Nederland. Dat is de oudste LHBTIQ+-organisatie ter wereld, opgericht ter ondersteuning van gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTIQ+-mensen.

Kim Nieuwenhuijs, Creative Director bij code d’azur: "Veel mensen realiseren zich onvoldoende hoe dat er nog steeds gestreden wordt om gezien of op de juiste wijze aangesproken te worden. Om hier meer aandacht voor te vragen, hebben wij nounart.gallery ontwikkeld."

Kees Plattel, Creative Technologist bij code d’azur: "Dat elk mens uniek is zeggen we graag, maar de mogelijkheid om echt jezelf te zijn is iets wat lang niet iedereen kan uiten. Soms is er dan een kans waarbij technologie ervoor kan zorgen dat het een breder publiek bereikt en het mensen kan helpen om het belang in de samenleving te zien."

www.nounart.gallery.com

www.codedazur.com

Uitgelicht





Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief