[Column] Els Wijnstekers: 2021 is voor media van dentsu de start van een gloednieuw hoofdstuk

[Column] Els Wijnstekers: 2021 is voor media van dentsu de start van een gloednieuw hoofdstuk

2021 is voor media van dentsu de start van een gloednieuw hoofdstuk. Naast een nog nauwere samenwerking tussen onze servicelijnen CXM (Merkle), Creatie (dentsuAchtung!) en Media gaan we in de loop van 2021 de verschillende sublabels binnen media achter ons laten.

Er is nu één MT voor media bestaande uit Michael Willems, Wouter Moen en mijzelf. We kunnen stellen dat we de enigen zijn van de holding companies die zover gaan. Met als duidelijk doel om ons simpeler en leniger rondom onze klanten te organiseren. Marc Pritchard van P&G zei enige tijd geleden niet voor niets tegen bureaus: "Your complexity is not my problem."

Binnen media werken alle competenties radicaal samen met de klant als middelpunt. Dat heeft de eerste vruchten al gelijk afgeworpen voor een nieuwe klant Bertolli en voor een bestaande klant als T-Mobile, waarbij we de dienstverlening uit hebben kunnen breiden. De samenwerking van Media met de twee andere servicelijnen (CXM en creatie) om klanten te helpen volledig geïntegreerde customer journeys aan te vliegen krijgt op deze manier ook vorm.

Dentsu heeft internationaal het kompas zijn klanten te navigeren, helpt ze vooruit in een wereld die continu verandert. Dit zit diep in het dentsu-DNA verankerd. Al sinds de oprichting van dentsu in 1901 in Japan werd er gesproken over een integrale benadering van middelen en over vernieuwing. Dat is niet veranderd. Innovatie is waar het om draait om vooruit te kunnen. Einstein heeft dat ooit mooi verwoord door te zeggen dat als je doet wat je deed, je krijgt wat je kreeg. Voorbeelden te over in ons klantportfolio. Van Karwei waarmee we samen met Pinterest een nieuw product ontwikkelden tot Albert Heijn waarbij we voorspellende tools en modellen ontwikkelen om flexibele marketing mee te kunnen bedrijven.

Er is een aantal kenmerkende elementen van de cultuur waar we bij dentsu de komende tijd aan bouwen. Ten eerste is er die van Radical collaboration. We zijn experts in onze disciplines, maar zijn niet bevreesd met andere partners samen te werken voor het beste resultaat. De ultieme samenwerking hebben we met onze klant Albert Heijn, waar de teams van dentsu en klant in een ruimte bij dentsu gezamenlijk aan campagnes werken. Het tweede element is We Inspire Change. Het fundament van onderbouwde strategieën op basis van inzichtvolle data-analyses blijft. Maar daar bovenop zullen we altijd iets nieuws toevoegen. Alleen dan kom je vooruit. Frisse perspectieven worden doorlopend verkend. Onze Vision 2030 is er een mooi voorbeeld van.

Ten slotte staan we voor We Make it Real. Het is prachtig om te dromen en ideeën de lucht in te schieten. Maar we verschuilen ons niet achter jargon. Voor onze klanten maken we het complexe simpel. En we staan voor een perfecte executie. Zoals Sun Tszu ook zegt: Strategy without execution, is the noise before defeat.

Deze colum is onderdeel van [Forum] Welke stappen zet jouw mediabureau in 2021?

Dit forum staat hier

Els Wijnstekers is Director of Client Management bij dentsu Netherlands

www.dentsu.com/nl/nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.