Marketing Report
[Column] Erwin  Fisser: Jongeren geven geen fuck om oude verfwerkjes column

[Column] Erwin  Fisser: Jongeren geven geen fuck om oude verfwerkjes

Hallo boomer! Het is natuurlijk even schrikken. Hoop je van een onbezorgde oude dag te genieten nadat je je leven lang onze maatschappij hebt opgebouwd voor jullie vrijstaande huis, Volvo XC40 en vliegvakanties naar Marbella  kinderen en kleinkinderen, gaan die kleinkinderen ineens de sfeer verpesten.

Door jullie er op te wijzen dat de aarde sterft, terwijl jullie lekker staan te staren naar oude schilderijtjes. Die je feitelijk veel beter kunt zien als een je een hi-res afbeelding op je 8K flatscreen tovert, maar dat terzijde. De bak in met dat tuig! Nul begrip zoals voor de boeren. Want die boeren waren boos op de overheid en da’s een stuk minder confronterend dan wanneer je zelf wordt aangesproken op je apathie tegenover het milieu natuurlijk.

Schande voor deze jongelui die strijden voor een betere wereld en daarbij zorgen voor mild ongemak. Als we dadelijk tot onze oksels in het zeewater staan, houden we allemaal een Monet boven ons hoofd. Want een Monet kan zich niet verdedigen. Nou kunnen wij ons tegen een cycloon ook niet verdedigen, maar ook sinds de opwarming lekker op dreef is, zijn die dingen altijd aan de andere kant van de wereld. Meestal in arme landen ook nog, dus die mensen moeten sowieso eerst maar eens aan het werk.

Geen enkele menselijke prestatie is groter dan wat de natuur de bieden heeft. En jongeren geven geen fuck om oude verfwerkjes. Ze zoeken niet onze sympathie, want met onze sympathie doen we al jaren geen ene zak. Ze willen ons wijzen op de urgentie, we moeten NU wat doen. Wen er maar aan, of beter nog: doe mee. Zoals jullie ouders vochten tegen de nazi’s, zo vechten jullie kleinkinderen tegen de opwarming. Ik geef toe, het is een wat abstractere vijand, maar nog veel destructiever.

Hartstikke tof dat jullie generatie dit land weer heeft opgebouwd. Maar jullie zijn gaan feesten terwijl het bouwen nog niet klaar was.

--

Erwin Fisser is zelfstandig verhalenmaker en campagneleider.

Lees ook:

18-10-2022 | [Column] Erwin Fisser: Boomeractivisme - Kökçü en Van Gogh
14-09-2022 | [Column] Erwin Fisser: Feministen, vreemdelingenhaters en naar beneden trappen
07-9-2022 | [Column] Erwin Fisser: Sympathie voor Gideon
26-08-2022 | [Column] Erwin Fisser: De omgekeerde vlag
30-06-2022 | [Column] Erwin Fisser: Oh god, de boeren zijn terug

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieUitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.