Marketing Report
[Column] Jérôme Kuijken (De Speld & Partners): John, het is goed zo column

[Column] Jérôme Kuijken (De Speld & Partners): John, het is goed zo

Of ik ongevraagd advies wil geven aan John de Mol. Als Bas Vlugt van Marketing Report dat vraagt dan doe ik dat natuurlijk. Mijn ongevraagde advies aan John is: stop lekker met werken. Dit is het perfecte moment. Je bent de 67 gepasseerd. Het mag. En je hebt nog een leven voor je.

Laat het los

Natuurlijk was het mooi geweest als je met je fusie Google, Meta en TikTok had kunnen stoppen. Maar laat gaan John. Laat een ander het oplossen. Laat het los. Het is goed zo.

Maar voor het zover is lijkt het me gepast om John te bedanken. Voor alle mooie programma’s en alle BN'ers die we van je kregen. Ik was enorme DJ Kat Show-fan. Ik zat om zaterdagmorgen om 6 uur klaar voor Sky Channel. En ik werd ook meteen levenslang fan van Linda de Mol.

Levenslang fan

Je werd wereldberoemd met Big Brother. Het eerste seizoen vond ik fascinerend. Voor andere kijkers van het eerste uur: herinner je je Kelly en Bart nog? Ik zal ze in ieder geval nooit vergeten. Daarna haakte ik af, maar gelukkig bleef de rest van Nederland trouw aan het format. Dat nog overal ter wereld op een onuitroeibare manier lijkt te blijven bestaan. Het schijnt dat dit programma je miljardair heeft gemaakt. Respect! En laten we The Voice niet vergeten. Of misschien ook maar wel.

Het perfecte moment

Dit is het perfecte moment. Hoeveel geld heeft een mens nodig? De inflatie vreet het uiteindelijk toch op. Maak plaats voor iemand die niet een witte man is. Dat helpt niet alleen om de loonkloof te dichten maar wie weet geeft het meteen een geweldige impuls aan het programma-aanbod van SBS. Je nieuwe doelgroepen zullen je dankbaar zijn.

Ik zou het wel weten. 

--

Jerome Kuijken is Managing Director bij De Speld & Partners

www.despeld-partners.nl


Deze column is een bijdrage aan [Forum] Ongevraagd advies aan John de Mol

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.