Marketing Report
Contenders produceert eigenwijze Popal-zomercampagne

Contenders produceert eigenwijze Popal-zomercampagne

Eigenwijs, creatief, urban. Dat is de nzomercampagne van Popal. Contenders produceerde een campagnevideo en key visual fotografie voor het oer-Hollandse fietsenmerk met 8mm film.

Een campagne die de vrijheid ademt om eropuit te trekken en jezelf te zijn. Dat was de wens van fietsenmerk Popal, bekend van eigenwijze, eigentijdse designs. Om dat gevoel van vrijheid en authenticiteit over te brengen, werkte Contenders een creatief concept uit met het overkoepelende thema travel space: de tijd die je doorbrengt op je fiets tussen twee bestemmingen, waarin je de wind door je haar voelt waaien.

8mm film


Contenders-regisseur Bart Mijnen werkte in de video – waarin drie vriendinnen een reis door de stad maken – deels met Super 8 camera. Bart Mijnen:  “Om de zorgeloosheid en persoonlijke ervaring weer te geven, wilden we dat de camera deel uitmaakte van de vriendengroep zelf. De Super 8 camera – die vroeger iedereen had – zorgt ervoor dat je geen buitenstaander meer bent, maar vanuit de groep denkt en kijkt.”

Contrasten

De video van Popal is een film vol contrasten. Bart Mijnen: “We wisselen het persoonlijke, analoge perspectief af met een beschouwend, digitaal perspectief, waarin je de fiets en de modellen in totaalshots ziet. Voor maximaal effect zetten we in op zwart-wit versus kleur, beweeglijk versus steady, film versus digitaal. Uiteindelijk hadden we zoveel vette shots dat Popal voor een video koos van 30 seconden in plaats van 15.”  

Rotterdams decor

Kop van Zuid, Boijmans van Beuningen, fietsbrug de Netkous, de Kralingse Plas: als decor voor de fotografie- en filmshoot werd geschoten op diverse Rotterdamse locaties. Ron de Wit, fotograaf bij Lukkien: “Rotterdam is net als Popal een eigenwijze, authentieke stad. De futuristische architectuur zorgt voor strakke lijnen. Te gek om daar te fotograferen.”

On- en offline campagne

In de zomercampagne zet Popal in op een mix tussen on- en offline media. Sinds 21 juni zijn de nieuwe uitingen te zien op snelwegmasten, abri’s en social media.

www.popal.nl


Over Contenders

Contenders is een bevlogen, multidisciplinair team van verhalenvertellers gespecialiseerd in videocontent van alle soorten en maten. Creatie, productie, regie, montage: dit wendbare team heeft alles in huis voor kleine en grotere producties. 

De kracht van Contenders zit in samenwerking met klanten en partners. Geen tijd verdoen aan het onzichtbare, maar energie stoppen in wat er toedoet: de boodschap zo efficiënt en resultaatgericht mogelijk overbrengen bij de doelgroep. Moet het groot, groter, groots? Als onderdeel van Lukkien zijn alle resources en faciliteiten altijd binnen handbereik.

www.contenders.nl

Lukkien produceert content sinds 1972. Van hoogwaardige ATL-afbeeldingen en films tot sociale verhalen en merkfilms. Ongeacht de bron, ongeacht de benodigde output ... we kunnen het maken. Onze omvang en ervaring maken ons de ideale partner voor grootschalige e-commerce en productie van sociale activa in fotografie, film en CGI. Wat is jouw uitdaging? Kom maar op!

    www.lukkien.com

Lees ook:

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.