Marketing Report
Contentoo krijgt miljoeneninvestering en schaalt op in Europa  nieuws

Contentoo krijgt miljoeneninvestering en schaalt op in Europa 

Contentoo, het platform voor contentcreatie- en lokalisatie, heeft met een investeringsronde vijf miljoen euro opgehaald. Het bedrijf schaalt met de kapitaalinjectie verder op in Europa, met een groeiende pool van een paar duizend freelance tekstschrijvers, vertalers en contentmarketingstrategen over de hele wereld

Momenteel noteert Contentoo een omzetgroei van 107 procent ten opzichte van 2021 (YoY). Niet alleen in Nederland is de groei exponentieel. Ook op de Duitse markt is Contentoo verviervoudigd in omvang.

Onno Halsema, CEO van Contentoo: "Met de nieuwe funding wordt de Europese expansie verder doorgezet. We zien veel behoefte naar de dienstverlening van Contentoo bij bedrijven die inzetten op contentmarketing en internationalisatie."

Ondernemende financiering

Sophie Heijenberg, investeerder bij No Such Ventures: "Contentoo laat zien dat het een sterk product heeft binnen de contentmarketing-niche dat ook internationaal aanspreekt. De drive, het team en de visie van Contentoo passen goed bij No Such Ventures."

Bij de investeringsronde van Contentoo zijn via No Such Ventures meer dan dertig investeerders betrokken. Onder hen bevinden zich de ondernemers Perry Oostdam en Pawel Smoczyk, co-founders van hiring software tool Recruitee. Ook Jeroen Verberg, oprichter van het door Bloomreach gekochte Hippo, behoort tot deze groep. Hugo Mensink en Lotte van Ditshuizen van Amsterdam Corporate Finance hebben Contentoo bij deze de transactie begeleid.

Flexibele en efficiënte marketing

Onno Halsema: "Wat ons aanspreekt in de investeringsstrategie van No Such Ventures is de actieve, ondersteunende rol. Zij kennen de dynamiek van een snelgroeiende, internationale scale-up in deze sector. Deze investering bevestigt andermaal dat we met Contentoo op de goede weg zijn. De Europese contentmarkt groeit hard. De voorspelling is dat de markt in 2024 goed is voor 140 miljard euro." 

Content steeds belangrijker voor groei

Onno Halsema: "We zien dat de markt voor contentcreatie enorm belangrijk is voor bedrijven om succesvol te zijn. Voor SEO, voor contentmarketing, maar vooral ook voor het betreden van nieuwe buitenlandse markten. Door ons platform koppelen wij organisaties aan freelance tekstschrijvers en vertalers met expertise van de lokale markt. Zij werken remote, maar opereren als in-house medewerkers. Bedrijven willen kwaliteit, maar ook flexibiliteit en een efficiënte workflow. We opereren dus als platform, maar met de service van een agency. Hierdoor worden organisaties end-to-end ontzorgd op het gebied van contentmarketing."

Artificial intelligence en menselijke besluitvorming

Contentoo zet daarbij ook in op artificial intelligence. Onno Halsema: "AI wordt op ons platform ingezet om freelancers te matchen aan klanten, betere briefings te maken en werkprocessen te versnellen. Ook kunnen klanten simpele teksten als listings voor huizenwebsites, of productteksten door AI laten genereren. We geloven echter dat freelancers nog onmisbaar zijn bij het creëren van meer ingewikkelde en creatieve content."

www.contentoo.com

www.nosuchventures.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.