Marketing Report
Creatieven lanceren vlaggenproject om alle vluchtelingen te steunen nieuws

Creatieven lanceren vlaggenproject om alle vluchtelingen te steunen

Een groep creatieven die actief is in de reclame-industrie is een vlaggenproject begonnen onder de naam The Refusee Flags om alle vluchtelingen te steunen, ongeacht afkomst. De groep maakte projecten als Dutch New Times en The Legal Burqa.

Naast het dagelijkse werk als copywriter & art director bij Readymade Work, houden Dyon Kaleuwee en Ersem Ercilt zich als onderdeel van de groep creatieven, bezig met culturele zaken en willen ze counter-cultuur stimuleren.

Het project The Refusee Flags ziet alle vluchtelingen als een groep die veiligheid en acceptatie verdient. Door een van de speciaal ontworpen vlaggen te bestellen, dragen kopers bij aan dit sentiment en steunen deze tegelijkertijd het idee van een volledig inclusieve houding tegenover vluchtelingen vanuit alle hoeken van de wereld.De initiatiefnemers zeggen de afgelopen weken net als vele anderen veel voorbij te hebben zien komen over Oekraïne en Oekraïense vluchtelingen. De groep creatievelingen zegt het sentiment naar deze mensen te delen, maar is opgevallen dat deze keer vluchtelingen op een heel andere manier behandeld worden dan eerder met bijvoorbeeld de vluchtelingen uit Afghanistan of Syrië. De creatieven hebben daarop de vlag er voor uit gehangen.

www.readymade.work


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.