Marketing Report
Curver lanceert campagne Duurzaam Bewaren & Besparen nieuws

Curver lanceert campagne Duurzaam Bewaren & Besparen

Curver start een campagne waarin de Smart Eco-lijn de hoofdrol speelt. De vershouddozen zijn gemaakt van gerecycled plastic. De activatie Duurzaam Bewaren & Besparen draait om het veilig en op een duurzame manier eten vers houden, om voedselverspilling tegen te gaan.

Maartje Muskens, Senior Trade Marketeer Curver Benelux: “Waar het aankomt op het bewaren van voedingsmiddelen is in de markt veel te winnen. In deze tijdgeest voelt niemand zich nog goed bij het moeten weggooien van voedsel. Onze Smart Eco-vershouddozen hebben alles in zich om het bewaren en vers houden van voedsel makkelijk te maken voor consumenten. Ze zijn zowel duurzaam als kostenbesparend.”

Communicatie

De Curver Duurzaam Bewaren & Besparen activatie omvat uitgebreide communicatie op de winkelvloer en online. Daarnaast zijn verschillende food- en lifestyle influencers betrokken bij de campagne en is er ruime zichtbaarheid op de owned kanalen van Curver. In de communicatie staat het informeren van consumenten met tips, recepten en een grote variatie aan mogelijkheden om voedsel zo efficiënt mogelijk te bewaren (bijvoorbeeld door middel van het invriezen van porties) centraal. Bovendien worden consumenten middels de campagne gewezen op de besparing van kosten door voedsel goed te bewaren en dus minder weg te hoeven gooien.

Verspillingsvrije week

De campagne sluit aan bij het partnership van Curver met de Verspillingsvrije Week. Die week is een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en duurt van 7 tot en met 13 september. De stichting moedigt zowel consumenten als bedrijven in de gehele keten aan om verspilling te verminderen en voorkomen, om in 2030 50 procent minder voedselverspilling te hebben. Het gaat om miljoenen kilo’s per week.

Naast het partnership voor de Verspillingsvrije Week doet Curver een donatie van meer dan 1.000 sets Curver vershouddozen aan Voedselbanken Tilburg en Breda, beiden gelegen dicht bij het kantoor van Keter Benelux in Rijen. Deze sets zullen tijdens de Verspillingsvrije Week worden uitgedeeld, zodat ook zij die minder te besteden hebben geld kunnen besparen en voedselverspilling kunnen tegengaan.

www.curver.com
www.samentegenvoedselverspilling.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.