DEPT benoemt Matt Lynch als CEO EMEA om regionale groei te versnellen

DEPT benoemt Matt Lynch als CEO EMEA om regionale groei te versnellen

DEPT kondigt aan dat Matt Lynch de rol van CEO van EMEA op zich neemt om de groei in Europa te versnellen. Hij zal Global CEO Dimi Albers ondersteunen en nauw samenwerken met Jeanette Kerssens en Sarah Wubben, managing directors van DEPT NL.

Matt Lynch wordt bij DEPT verantwoordelijk voor de groei in de EMEA-regio en het uitbreiden van de diensten en teams in elke markt.

In 2022 groeide de digital agency DEPT met 50 procent YoY en behaalde meer dan 500 miljoen dollar omzet. DEPT won pitches voor klanten zoals BMW, Diageo, Cisco, Constellation Brands, Gucci, Samsung, Inter Milan en Reckitt Benckiser, en lijfde een aantal bureaus (Hello Monday, Dogstudio, 3Q en Two Bulls) in. Ook het Web3-aanbod van DEPT is verder uitgebouwd en goed voor 5 procent van de omzet – in 2021 was dit nog 2 procent.

Europese groei

In Europa zijn de activiteiten ook exponentieel gegroeid: de netto-omzet is bijna verdubbeld (48 procent stijging) en goed voor 46 procent van de wereldwijde omzet. Het werk dat uit deze regio komt, voor merken als Philips, Amazon Prime, H&M en het Eurovisie Songfestival, wordt vaak bekroond bij de Webby en Lovie Awards. Met als resultaat dat DEPT de onderscheiding Network of the Year kreeg bij de Webby Awards en Agency of the Year bij The Lovies.

Dimi Albers, Global CEO van DEPT: “DEPT is in 2015 in Nederland opgericht en vanuit daar uitgebouwd in Europa. Dit heeft bijgedragen aan onze missie om DEPT de beste en meest innovatieve digital agency van de wereld te maken. We hebben deze rol gecreëerd om samenwerking, efficiëntie en groei in de hele regio te stimuleren.”

www.deptagency.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.