[DPG Grow] 7 touchpoints om je naamsbekendheid te verhogen

[DPG Grow] 7 touchpoints om je naamsbekendheid te verhogen

Om nieuwe klanten binnen te halen, moet je werken aan bijvoorbeeld de naamsbekendheid van jouw bedrijf, merk of product. Als je via verschillende touchpoints voldoende vaak zichtbaar bent bij jouw doelgroep mag je ze vroeg of laat verwelkomen als nieuwe klanten. DPG legt je uit over de kracht van herhaling en 7 touchpoints die je kunt gebruiken om mee op te vallen.

Wil je nog meer kennis opdoen over digitale media en marketing? Kijk dan op dpggrow.nl.

De kracht van herhaling

Pas bij voldoende herhaling ervaren klanten voldoende vertrouwen om contact met je op te nemen. Of om jouw product een keer uit te proberen. Dat is de ervaring en overtuiging van Maaike Daleman, Digital Advertising Expert bij DPG Media. Ze wijst op de kracht van herhaling: "Je doelgroep heeft gemiddeld 7 tot 9 touchpoints nodig om klant bij je te worden. En online is dat soms nog veel meer."

Naarmate de doelgroep jouw bedrijf, merk of product vaker voorbij ziet komen, voelt dat steeds meer vertrouwd. Een potentiële klant overtuigt als het ware zichzelf, door moed te verzamelen om contact op te nemen of een bestelling bij je te plaatsen. Dat betekent andersom dat je vooral blijvend moet investeren, en niet achterover kunt leunen na één campagne. Zo’n losse flodder is dan vaak zonde van de investering.

7 touchpoints voor meer naamsbekendheid

Organisaties die succesvol werken aan hun naamsbekendheid gebruiken daarvoor meerdere touchpoints. Dat zijn er gemiddeld 7 tot 9. Het zijn momenten waarop de doelgroep in contact komt met jouw bedrijf, merk of product.

De touchpoints om jouw naamsbekendheid te vergroten vormen het vroege deel in de customer journey. Breng daarom zo nauwkeurig mogelijk in kaart waar jouw doelgroep zich (online) bevindt en hoe je die kunt bereiken. Hoe beter je de doelgroep begrijpt, des te makkelijker is het om de juiste touchpoints te vinden en daar jouw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Wij delen zeven mogelijke punten om jouw doelgroep te ontmoeten. Gebruik ze om jouw naamsbekendheid te vergroten, waarmee je de drempel verlaagt om contact op te nemen of een bestelling bij je te plaatsen.

1. Laat je zien via social media

Het zijn eigenlijk in één keer meerdere touchpoints, omdat de kans groot is dat jouw doelgroep verschillende socialmediakanalen gebruikt. Dus zijn potentiële klanten actief op Instagram, Facebook en LinkedIn? Of wellicht op Pinterest? Probeer ze daar te bereiken.

Misschien lukt het om met een organische post veel bereik te creëren. Daarnaast kun je op de verschillende sociale media adverteren. Doe dit bijvoorbeeld als je nog niet zoveel volgers hebt. Gebruik de mogelijkheden tot targeting om jouw doelgroep te benaderen en bij hen zichtbaar te worden.

2. Verwijs naar jouw website

Verwijs vanuit de verschillende posts en/of advertenties naar jouw eigen website. Dat is een mooi tweede touchpoint. Hier heb je de mogelijkheid om iets meer te laten zien en te vertellen. Verwijs bij voorkeur naar een dieper gelegen pagina in de menustructuur. Sluit met die pagina aan bij wat je in de advertentie of post op social media vertelde.

Op de website heb je de kans om met een call-to-action aan te zetten tot actie. Vraag bezoekers om contact met je op te nemen, verleid ze tot een bestelling of stuur aan op het volgende touchpoint.

3. Bied een whitepaper aan

In veel branches is het namelijk gebruikelijk dat leads niet meteen bestellen of contact met je opnemen. Je kunt de drempel dan verlagen door een gratis whitepaper als download aan te bieden. In de whitepaper deel je praktische tips, ga je in op een specifiek onderwerp of deel je de visie van jouw bedrijf of merk.

Vraag om een e-mailadres in ruil voor de gratis download van de whitepaper. Het is een belangrijk touchpoint. Je toont er jouw autoriteit binnen de branche mee aan. Als de doelgroep tien minuten lang de whitepaper leest en regelmatig jouw bedrijf, merk of product ziet, is dat zeer waardevolle aandacht.

4. Stuur een e-mail na

Gebruik het e-mailadres dat je hebt ontvangen om nog een e-mail na te sturen. Speel daarmee in op de eerdere download. Bijvoorbeeld door een vraag te stellen over het onderwerp. Of door aan te geven hoe je eventueel verder kunt helpen. Het is een makkelijk extra touchpoint, waarmee je opnieuw de aandacht vestigt op jouw bedrijf, merk of product.

5. Adverteer online

Ondertussen (of meteen daarna) gebruik je online advertenties in zoekmachines zoals Google of op nieuwswebsites om breder de aandacht te trekken. Met name leads die een whitepaper downloaden hebben waarschijnlijk interesse in jouw product, of in ieder geval de productcategorie.

De kans is groot dat ze op zoek naar een oplossing die jij hen kan bieden. Door daar opnieuw te verschijnen met jouw bedrijf, merk of product creëer je een extra touchpoint en ben je weer aanwezig, om de naamsbekendheid verder te vergroten.

6. Benut de ruimte met branded content

Merk je dat de doelgroep graag leest over jouw product of oplossing, al is het in algemene zin? Met branded content krijg je voldoende ruimte om meer uit te leggen over jouw visie, de ontwikkelingen die je ziet of specifieke toepassingen die jouw insteek bijzonder maken. Dat kan op een nieuwswebsite of in een (online) magazine, afgestemd op de doelgroep die je wilt bereiken.

7. Gebruik retargeting als kers op de taart

Benut ten slotte retargeting om de doelgroep met interesse heel specifiek nogmaals te benaderen. Zij hebben de eerste interesse al getoond. Soms is er nog maar een klein zetje nodig om ze te converteren tot klant. Op die manier combineer je meerdere touchpoints om jouw naamsbekendheid te vergroten. Je verlaagt zo de drempel om bij je te bestellen of contact op te nemen.

Campagne voor meer naamsbekendheid

Gebruik de verschillende touchpoints om een campagne op te zetten in de breedte. En houd rekening met de kracht van herhaling, bijvoorbeeld door verschillende campagne-onderdelen na elkaar in te zetten. Zorg dat je minimaal 7 tot 9 keer onder de aandacht komt bij jouw doelgroep. Op die manier kun je jouw naamsbekendheid verhogen.

www.dpggrow.nl

www.dpgmedia.nl

Lees ook:

[DPG Grow] Zo vertaal je jouw missie naar marketingdoelen

[DPG Grow] 5 tips voor meer resultaat met je website

[DPG Grow] Waarom omnichannel ook voor jouw merk belangrijk is

[DPG Grow] De hartslag van Nederland: hoe zien wij de toekomst?

[DPG Grow] 7 onmisbare tips voor online-advertentie-campagnes

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.