Marketing Report
[De Belofte 2023] Georgette Schlick over Jermaine Ellenkamp nieuws

[De Belofte 2023] Georgette Schlick over Jermaine Ellenkamp

Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem wordt bekendgemaakt wie De Belofte 2023 is. Wij vragen mensen die staan genoteerd in de M100 lijsten 2023 om één persoon voor te dragen. De Jury van de Cross Media Awards kiest eerst de genomineerden en daarna de winnaar.

Georgette Schlick, CEO Fremantle Northern Europe, draagt Jermaine Ellenkamp, misdaadverslaggever bij RTL Boulevard voor.

Georgette Schlick: "Met veel plezier draag ik Jermaine voor. Zie hier zijn geweldige referenties..."

Jorien van der Plas, hoofdredacteur RTL Boulevard: "Op zoek naar een uitdagende stage, reageert student Journalistiek Jermaine Ellenkamp in 2016 op een vacature van stagiair misdaad bij RTL Boulevard. De jonge Ellenkamp is leergierig, bevlogen, energiek en inventief. Het entertainmentprogramma en de jonge leergierige student blijken al snel een match made in heaven.

Het bedrijven van onderzoeksjournalistiek gaat hem verrassend goed én gemakkelijk af. Zijn indrukwekkende netwerk, gedrevenheid, dossierkennis en inzicht in de Crime materie ontgaat niemand. Na twee maanden stage krijgt de jonge Ellenkamp een aanbod om de redactie van RTL Boulevard te komen versterken.

In de jaren die volgen leert Jermaine nog meer fijne kneepjes van het misdaad vak van crimefighters Peter R. de Vries en John van den Heuvel. Als gedreven misdaadverslaggever volgt hij grote strafzaken in binnen- en buitenland vanaf het prille begin. Zo doet hij verslag vanuit Dubai vanaf de plek waar Ridouan Taghi is aangehouden en is hij betrokken bij de zoektocht naar Anne Faber.

Dankzij zijn ervaring als misdaadverslaggever weten radiozenders Ellenkamp de afgelopen jaren te vinden wanneer ze professioneel bijgepraat willen worden over actueel crime nieuws. En dat doet hij met liefde. En sinds 2022 schuift Jermaine regelmatig aan bij RTL Boulevard aan de desk om de kijkers op een heldere en prettige manier bij te praten over het laatste crime nieuws.

Leonieke Borghuis, Manager RTLBoulevard Online: "Jermaine is daarbij dé crossmediale journalist waar elke redactie van droomt. Hij weet als geen ander wat ‘online first’ betekent en heeft elke dag weer de ambitie om crime onderwerpen op alle kanalen van RTL Boulevard zo goed mogelijk uit te rollen. Van een column tot video, tot een livestream of het brengen van grote primeurs; hij weet als geen ander hoe belangrijk een journalistiek platform anno 2023 werkt.

Kortom: Jermaine heeft inmiddels op het gehele platform van RTL Boulevard een duidelijk profiel en claimt daarmee overal zijn rol als ‘gezicht’ en ‘stem’ van het merk."

www.fremantle.nl

www.crossmediacongres.nl


De Belofte wordt mede mogelijk gemaakt door Result Recruitment


www.resultrecruitment.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief